Rolls-Royce продав рекордну кількість елітних автомобілів у 2021 році

Rolls-Royce, елітні авто
Британський завод автовиробника у Гудвуді працює майже на максимальній потужності. Фото: Depositphotos

Виробник елітних автомобілів Rolls-Royce, підрозділ німецької компанії BMW, збільшив продаж своїх авто на 49% до рекордного рівня в 2021 році. Незважаючи на пандемію коронавірусу, попит на автомобілі преміум-класу у всьому світі зріс, повідомляє асоціація "Укравтопром".

За словами генерального директора Rolls-Royce Торстен Мюллер-Отвос, у 2021 році автовиробник продав понад 5,5 тисячі елітних авто клієнтам у більш ніж 50 країнах.

Ці числа стали максимальними показниками для компанії за її 117 років існування. Мюллер-Отвос зазначив, що продажі Rolls-Royce досягли рекордних показників у більшості регіонів, включаючи Китай та США.

Експерти асоціації припускають, що попит на елітні авто більшою мірою виріс саме через обмеження на поїздки, пов'язані з пандемією коронавірусу. Справа в тому, що ці заходи привели до того, що заможні споживачі отримали більше наявного доходу.

Більше того, зараз британський завод автовиробника в Гудвуді працює майже на максимальній потужності. Книжка замовлень компанії Rolls-Royce вже заповнена до кінця третього кварталу 2022 року.

"Якщо ви замовите Rolls-Royce сьогодні, ви отримаєте його приблизно за рік", - додав Мюллер-Отвос.