Банк Кредит Дніпро — у десятці найшвидше зростаючих банків за активами

Банк Кредит Дніпро — у десятці найшвидше зростаючих банків за активами
Фото: Банк Кредіт Дніпро

У 2021 році Банк Кредит Дніпро збільшив чисті активи на 7,6 млрд грн, що дозволило йому увійти до десятки найбільш швидко зростаючих банків України за активами.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це Банк Кредит Дніпро повідомив на своєму офіційному сайті з посиланням на рейтинг, складений порталом Мінфін за підсумками аналізу звітності банків за 2021 рік.

"Протягом минулого року банк збільшив активи на 59% – з 12,8 млрд грн ( дані з урахуванням річних коригувань ) до 20,4 млрд грн. Таке зростання активів було зумовлене як зростанням   ресурсної бази, так і збільшенням капіталу за рахунок чистого прибутку у розмірі 561 млн грн, який був отриманий за рахунок відсоткового та комісійного доходів у розмірі 804 млн грн та 173 млн грн відповідно", — повідомив Банк Кредит Дніпро деталі на своєму сайті.

За даними прес-служби банку на початок 2022 року, його загальний кредитний портфель склав 5,7 млрд грн — це на 79,3% більше, ніж на початок 2021 року. А кредитний портфель юридичних осіб збільшився минулого року на 105,4%, досягнувши позначки 5 млрд грн.

Також у Банку Кредит Дніпро розкрили у динаміці інші свої ключові показники.

Кошти клієнтів на початку 2022 року становили 14,5 млрд грн — це на 53,7% більше, ніж на початок 2021 року, коли цей показник становив 9,4 млрд грн. При цьому кошти юридичних осіб збільшилися за 2021 рік, що минув, на 83,4% — з 6 млрд грн до 11,1 млрд грн.

Портфель інвестицій банку у високоліквідні цінні папери ( ОВДП та депозитні сертифікати Національного банку України ) збільшився на 94,6% і досяг на початок 2022 року 10,2 млрд грн, що дозволило створити стійку позицію за всіма показниками ліквідності банку.

Банк входить до двадцятки найбільших фінансових установ України за розміром валових активів і відповідно до класифікації Національного банку належить до групи банків із приватним капіталом.

Банк Кредит Дніпро входить до переліку найкомфортніших для обслуговування банків України за версією Forbes Ukraine, а рейтингове агентство IBI-Rating надало фінансовій установі одну з найвищих оцінок надійності та кредитоспроможності серед українських банків uaAA+ зі стабільним прогнозом за національною шкалою. Банк Кредит Дніпро входить до найприбутковіших банків України.