Українці з Fintech Farm залучили $7,4 млн інвестицій та хочуть за два роки відкрити 10 необанків у країнах Азії та Африки. Перший – у Нігерії

Дмитро Дубілет
Дмитро Дубілет. Фото: facebook.com/dubilet/

Компанія Fintech Farm Дмитра Дубілета, Миколи Безкровного та Олександра Вітязя збирається запустити необанк на 10 ринках в Африці та Азії — для цього вже залучено $7,4 млн інвестицій, повідомляє Forbes.ua. Цей проєкт вже працює в Азербайджані, а на перше півріччя 2022 року заплановано вихід на ринок Нігерії. Основний інвестор у Fintech Farm – інтернет-компанія Genesis.

Кошти, отримані під час інвестраунду, Fintech Farm має намір витратити на експансію.

"Середньострокова мета — ми хочемо бути на десяти ринках. Приблизно порівну в Африці та Центральній та Південно-Східній Азії", — заявив Безкровний.

В Азербайджані Fintech Farm спільно з Unibank розвиває фінтех-проєкт Leobank, що позиціонує себе як банк без відділень. За словами Безкровного, за три місяці з моменту запуску   Leobank набрав понад 100 000 клієнтів.

У кожній із країн своєї присутності компанія співпрацюватиме з локальним банком, так це значно прискорює процес.

"Захід самотужки займає близько двох років. З локальним партнером — шість-дев'ять місяців, включаючи етап переговорів, — упевнений Безкровний. — Наша бізнес-модель передбачає кредитування за рахунок ресурсу банку, це має бути досить великий гравець".

Компанія має намір протягом двох років покрити 10 країн. Проєкти матимуть різні назви, але однаковий дизайн і маскот — лев із бузковою гривою.

Причини вибрати напрямком Африку полягає в тому, що мета — "покрити країни, що розвиваються, в яких є великий незадоволений попит на цифрові банківські послуги".

Компанія Fintech Farm планує також первинне розміщення своїх акцій на біржі "в найближчому майбутньому", при цьому пріоритетне право на них отримають співробітники самої компанії. За словами Дмитра Дубілета, у Fintech Farm працює близько 100 осіб, але оскільки компанія швидко зростає, зараз відкрито безліч вакансій як офісних, так і віддалених.

Нещодавно команда Дубілета створила Telegram-бота для малого та середнього бізнесу, який покликаний максимально полегшити механізм оформлення відпусток та лікарняних співробітниками різних компаній.