Тепер для всіх клієнтів: Альфа-Банк Україна надає можливість інвестувати в акції світових компаній

Альфа-Банк Україна
Альфа-Банк Україна. Фото з відкритих джерел

Альфа-Банк успішно завершив пілотний проект та відкрив спеціальний розділ "Інвестиції" в цифровому банку SenseSuperApp. Наразі всі клієнти банку можуть придбати акції міжнародних компаній, які мають високий інвестиційний рейтинг. Раніше такою нагодою вже скористалися понад 11 тисяч учасників пілотної групи, повідомляє прес-служба фінансової установи.

За час пілотного періоду, який тривав з 28 грудня 2021 року до 10 січня 2022 року, обсяг торгів склав понад 18 млн грн. Найбільшою популярністю серед клієнтів користувалися акції Apple, Coca-Cola, Intel, Microsoft. Понад 80% клієнтів купували по 1-2 акції, середній чек за угодами — 9 700 грн.

Для інвестицій у цінні папери лише необхідно бути користувачем Sense SuperApp, мати картку або поточний гривневий рахунок в Альфа-Банке Україна, бути резидентом України старше 18 років.

Особливості інвестування через SenseSuperApp:

  • Встановлено мінімальний поріг – від 1 акції (у середньому вартість однієї акції близько 4 000 грн (еквівалент 150 доларів США)).
  • Клієнт здійснює купівлю та продаж акцій за цінами, що відповідають котируванням міжнародних бірж (торгова сесія доступна у робочі дні з 16:30 до 23:00).
  • Банк виступає податковим агентом клієнта, податки утримуються від інвестиційного прибутку на момент продажу акцій.
  • Угоди проводяться у правовому полі України. Усі розрахунки здійснюються у гривні. Клієнтам не потрібно надсилати кошти за кордон. Акції допущені до звернення до України Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку. Національний депозитарій України підтвердив можливість обліку таких акцій у депозитарній системі України.
  • До 1 березня 2022 року банк не стягує комісію за проведення угод з купівлі-продажу акцій.
  • Клієнти укладають угоди купівлі акцій безпосередньо з банком, без посередників.

Альфа-Банк Україна ініціював допуск на український ринок акцій провідних міжнародних компаній, серед яких, зокрема: Amazon, Caterpillar, BankofAmerisa, Chevron, Citigroup, Coca-Cola, Nike, Merck&Co, Paypal, PepsiCo, P&G, Starbucks та PfizerInc.

Згідно з класифікацією Національного банку України, Альфа-Банк Україна входить до групи банків іноземних банківських груп, є системно важливим банком і знаходиться у топ-10 фінансових установах країни за обсягом активів.

Нагадаємо, що 28 жовтня Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку вирішила допустити  до звернення в Україні акції міжнародних корпорацій із різних сфер бізнесу, включаючи Google, Amazon, Coca-Cola та McDonald's. Пілотний проект показав, що найбільшою популярністю користувалися акції Pfizer, Apple, Coca-Cola, Bank   of   America, Intel, Microsoft, Facebook.