Авіакомпанія Bees Airline до літа збільшить флот до 6 літаків: чому це рекорд для України

літак Bees Airline
Літак Bees Airline

Українська авіакомпанія Bees Airline має намір до сезону весняно-літньої навігації поповнити флот ще двома літаками, довівши його таким чином до шести літаків. Про це повідомив генеральний директор Bees Airline Євген Хайнацький в інтерв'ю Delo.ua.

За словами Хайнацького, зараз авіакомпанія має 4 літаки, тобто збільшення флоту ще на 2 літаки означатиме збільшення флоту на 50%.

"А це означає і збільшення рейсів на 50%. Що цьому може завадити? Тільки ситуація з пандемією, з обмеженням польотів. Якщо все це заважатиме нам нарощувати пасажиропотік, ми можемо зрушити початок польотів по 6 літаках на пізніший термін", - пояснює генеральний директор Bees Airline.

При цьому, за його словами, компанія в жодному разі не обмежуватиметься 4 літаками, але підлаштовуватиметься під ситуацію.

"Немає сенсу загнати сюди літак і літати на збитки на внутрішніх рейсах, або ж ставити його, заявляти рейси і потім скасовувати їх", - вважає Євген Хайнацький.

Він наголошує - компанія у березні 2021 року розпочала польоти на двох літаках Boeing 737-800. І ще два літаки перевізник отримав упродовж наступних 1,5-2 місяців. За словами Хайнацького, це свого роду рекорд в Україні, оскільки такий короткий проміжок часу з моменту сертифікації до моменту поповнення флоту до 4 літаків не було ще ні в кого з українських перевізників.

"Потреби в перельотах зростатимуть. Україна до пандемії показувала зростання пасажиропотоку на 30-40% щороку. І я впевнений, що після пандемії таке зростання продовжуватиметься. Тому збільшення флоту дуже актуальне", - заявив Євген Хайнацький.

Нагадаємо, 24 грудня авіакомпанія Bees Airline запустила перший регулярний рейс за маршрутом "Київ – Львів – Київ". Це вже другий регулярний рейс Bees Airline Україною. Перший – "Київ – Одеса – Київ" компанія запустила в жовтні. І надалі компанія розширюватиме маршрутну мережу по Україні, якщо пандемія та пов'язані з нею обмеження продовжуватимуться.

Авіакомпанії Bees Airline Державіаслужба надала право на виконання п'яти щотижневих рейсів за маршрутом Київ – Барселона – Київ. Компанія також запустила кілька міжнародних рейсів.