Компанія Johnson & Johnson призупинила виробництво вакцин проти коронавірусу - NYT

Компанія Johnson & Johnson призупинила виробництво вакцин проти коронавірусу - NYT
За кілька місяців Johnson & Johnson планує відновити виробництво вакцини проти Covid-19

Американська компанія Johnson & Johnson вирішила призупинити роботу єдиного заводу, який виготовляє вакцину проти коронавірусу, попри великий попит на препарат. Про це повідомляє видання The New York Times із посиланням на джерела, знайомі із ситуацією.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Замість вакцини проти Covid-19, це підприємство компанії почне виробляти експериментальну, але потенційно більш прибуткову вакцину для захисту від іншого вірусу.

Втім, таке переформатування буде тимчасовим і через кілька місяців Johnson & Johnson планує відновити виробництво вакцини проти коронавірусу.

У виданні наголошують, що, за словами одного з джерел, знайомого з рішенням, протягом наступних кількох місяців припинення виробництва може призвести до скорочення постачання вакцини проти Covid-19 від Johnson & Johnson. При цьому в компанії заявляють, що у них є в запасі достатньо доз.

Інші заводи Johnson & Johnson, на яких компанія планує випускати вакцини проти коронавірусу, або ще не запущені або не отримали дозволу регулюючих органів.

У виданні також повідомили, що рішення Johnson & Johnson викликало шок у топ-менеджерів двох найважливіших клієнтів компанії: Африканського союзу та Covax. Керівники цих організацій дізналися про зупинення провадження від журналістів New York Times.

"Зараз не час міняти виробничі лінії, коли життя людей у країнах, що розвиваються, висить на волосині", - підкреслив один із керівників програми доставки вакцин Африканського союзу Айоаде Алакія.

Найбільше від призупинення виробництва вакцини Johnson & Johns можуть постраждати країни, що розвиваються, де препарат більш популярний через свою низьку ціну в порівнянні з іншими вакцинами.