Корпорацію Toshiba у 2023 фінансовому році розділять на дві частини

У японській транснаціональній корпорації Toshiba мають намір зробити перетворення — розділити структуру на дві частини. Про це повідомляється у заяві пресслужби компанії.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

У листопаді 2021 року Toshiba заявляла про намір розділитися на три окремі компанії у 2023 фінансовому році, який розпочнеться 1 квітня. Планувалося, що одна з них займатиметься напівпровідниковими компонентами та електронними пристроями, інша — важким промисловим обладнанням, у тому числі для електростанцій, а третя буде керувати майном усієї групи.

Тепер вирішено другу та третю частини об'єднати в одну — це, на думку керівництва Toshiba, має сприяти економії та ефективнішому менеджменту.

Як повідомляє економічна газета Nikkei, плани поділу корпорації пов'язані із прагненням підвищити капіталізацію всієї групи за рахунок створення компаній із різними джерелами формування прибутку та стратегіями розвитку. Анонсовано також значне підвищення запланованої дохідності акціонерів. Це має заспокоїти інвесторів, які не погоджуються з новою стратегією керівництва корпорації.

В останні кілька років японська корпорація Toshiba переживає серйозну кризу, яка призвела, зокрема, до банкрутства американського підрозділу компанії в 2017 році.

Під час пандемії коронавірусу на роботі корпорації негативно позначився також дефіцит напівпровідникових компонентів. Але на початку 2022 року Toshiba Electronic Devices & Storage Corp. заявила, що виробництво на напівпровідниковому заводі у місті Оіта, на півдні Японії, частково відновилося після зупинки через сильний землетрус у регіоні. Це підприємство випускає напівпровідники для автовиробників.