Сервіс таксі DiDi закривається в Росії та Казахстані

Сервіс таксі DiDi закривається в Росії та Казахстані
DiDi сообщил, что уйдет из России и Казахстана

Китайський сервіс таксі DiDi йде з російського та казахстанського ринків. Компанія припинить працювати в РФ та Казахстані з 4 березня. Про це повідомляє видання РБК.

Сервіс вже розіслав своїм російським та казахстанським партнерам повідомлення про припинення своєї роботи у цих двох країнах.

"Сьогодні, після півтора року з моменту запуску DiDi в Росії та майже року з моменту запуску в Казахстані, ми з жалем оголошуємо про намір припинити роботу на цих важливих ринках 4 березня 2022 року", — сказав представник прес-служби китайського сервісу таксі.

Він уточнив, що це рішення пов'язане з "ринковими умовами, що змінюються, та іншими викликами". При цьому компанія продовжить вкладати гроші у розвиток свого сервісу на ринках деяких країн Латинської Америки, Азіатсько-Тихоокеанського регіону, Близького Сходу та Африки.

DiDi також планував зайти до України у 2021 році, проте компанія несподівано закрила український офіс, а співробітників звільнила.

Відхід DiDi із низки ринків пов'язані з рішенням уряду Китаю. Справа в тому, що 30 червня компанія вийшла на IPO у Нью-Йорку і залучила тоді 4,4 мільярда доларів. Це не сподобалося китайському уряду, який відразу ж зажадав від компанії зупинити реєстрацію нових користувачів у Китаї.

У середині літа 2021 з'явилася інформація про те, що DiDi можуть частково націоналізувати. Незабаром компанія скоротила свою присутність на інших ринках, а українська взагалі перестала розглядати.