Суд заарештував усі акції заводу "Більшовик": ДБР заявило про незаконне відчуження підприємства з держвласності

завод Більшовик
Завод "Більшовик". Фото: kievvlast.com.ua

За клопотанням Державного бюро заарештовано 100% акцій Першого київського машинобудівного заводу, який до 2018 року називався "Більшовик". Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Слідчі встановлюють всі обставини незаконного відчуження зазначеного заводу з державної власності за заниженою вартістю, внаслідок чого було завдано економічних збитків.

Експертиза визначила, що звіт щодо оцінки майна, який використовувався для визначення вартості акцій заводу, не відповідає вимогам законодавства. Це могло б негативно позначитися на достовірності такої оцінки.

"11 січня 2022 року суддя за клопотанням сторони звинувачення наклав арешт на 100% статутного капіталу Першого київського машинобудівного заводу з метою збереження зазначеного речового доказу. Досудове розслідування продовжується", – повідомляє ГБР.

Нагадаємо, 27 жовтня 2021 року консорціум покупців, до якого входить UDP під управлінням Андрія Іванова та A Development Олексія Баранова, став переможцем аукціону з приватизації заводу "Більшовик".

Потім 7 грудня консорціум відрахував до державного бюджету 1 429 017 000 гривень. Також новий власник мав погасити борги підприємства на суму 500 млн грн.

Нові власники озвучили попередні плани розвитку об'єкту. Зокрема виконати всі інвестиційні зобов'язання та вкласти значні кошти у ревіталізацію об'єкта.