"Укрпошта" купує нове обладнання "а-ля Амазон" для центрів сортування

укрпошта
Відправлення "Укрпошти". Фото: Запорізька ОДА

Національний поштовий оператор оголосив тендер на придбання систем для автоматичного оброблення посилок. Про це генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський повідомив у своєму Facebook.

"Оголосили тендер на придбання сучасного обладнання та ІТ систем для автоматичної ("а-ля Амазон") обробки посилок для нашого київського, львівського, харківського, дніпровського та івано-франківського сортувальних центрів", — написав Смілянський.

За його словами, швидкість сортування становитиме від 15 до 24 тисяч посилок на годину. Національний поштовий оператор закуповує також обладнання для сортування газет, листів та міжнародних посилок.

"Укрпошта" оголосила і тендер на закупівлю 17 тисяч банківських терміналів для встановлення у віддалених селах країни, де ніколи не надавали таких послуг.

У рейтингу аудиторської компанії PwC "Укрпошта" посіла друге місце у світовому рейтингу поштових операторів за якістю експрес-доставки EMS. Рейтинг складався на основі 114 показників за якістю/швидкістю доставки та виконання міжнародних ІТ-стандартів. Зазначимо, що США, наприклад, опинилися на 88-му місці, Норвегія - на 77-му місці, Великобританія - на 64-му, а Японія - на 34-му.

Основним критерієм оцінки поштових операторів був показник якості доставки EMS. PwC уважно оцінювала своєчасність та коректність передачі інформації до пошт-партнерів. У "Укрпошти" цей показник за рік (3 квартал 2021 року - 3 квартал 2020 року) зріс на 10% і склав 95%.

У середині листопада 2021 року "Укрпошта" запустила пересилання документів у фірмових конвертах. За словами Смілянського, оформити послугу можна у відділенні пошти, мобільному додатку, через API або в особистому кабінеті на сайті.