Бренд одягу Gap випустив першу NFT-колекцію: ті, хто збере 6 об'єктів зможуть купити унікальну толстовку

Бренд одягу Gap випустив першу NFT-колекцію: ті, хто збере 6 об'єктів зможуть купити унікальну толстовку
Gap NFT-колекція. Фото: gap.com

Світовий ритейлер одягу Gap запустив свою першу гейміфіковану колекцію NFT. Вона базуватиметься на платформі Tezos. Такі інновації приваблюють клієнтів, які захоплюються технологією, що набирає все більшої популярності, вважають у компанії.

Над дизайном невзаємозамінних токенів (NFT) і колекційної толстовки працював діджитал-художник Брендон Сінес, творець Френка Ейпа (Frank Ape) – популярного у США дружелюбного, веселого персонажа, схожого на снігову людину, повідомляє сайт gap.com.

Як зазначили в Gap, NFT-колекція "представить бренд і культовий продукт новим і існуючим клієнтам у цифровій екосистемі, що швидко розвивається".

Тезос ( XTZ) компанія обрала тому, що ця платформа використовує більш енергоефективний підхід із мінімальним споживанням енергії та низьким рівнем викидів вуглекислого газу.

У колекції толстовок будуть представлені чотири типи NFT: common (звичайні), rare (рідкісні), epic та one-of-a-kind. Вони випускатимуться послідовно протягом тижня.

Компанія впровадила вже давно звичний "ігровий процес" покупки: ті, хто придбає 4 звичайні і 2 рідкісні NFT, отримає можливість купити epic NFT, а це, у свою чергу, дає можливість придбати NFT типу one-of-a-kind і отримати фізичну жіноча Gap x Frank Ape.

Розклад дроп та вартість Gap NFT

Запуск Gap NFT відбувся 13 січня. Були випущені стандартні NFT ( сommon). Ці токени першого рівня найдешевші. Їх можна купити за ціною 2 tez (близько $8,3) до 15 січня.

15 січня надійдуть у продаж рідкісні NFT за ціною 6 tez (близько $ 25)

Epic NFT буде запущений 19 січня і продаватиметься по 100 tez (близько $415) кожен.

Аукціон, на який буде виставлений NFT One of a Kind, розпочнеться 24 січня.

Рідкісні та епічні NFT будуть доступні в обмеженій кількості.

Gap NFT: толстовка з логотипом у бірюзовому кольорі - один із шести звичайних NFT у серії Metallic 1.

Цифрові колекційні предмети Gap можна купити на сайті gap.com/nft , увійшовши до системи за допомогою облікових записів Gmail, Facebook або Twitter.

Що таке Tezos

Tezos - гнучкий блокчейн, що працює за моделлю "proof-of-stake". В останні місяці він дуже популярний. Наприклад, банк Arab Bank Switzerland запустив на цьому блокчейні послуги стейкінгу, торгівлі та зберігання. Ще один партнер - велика ігрова платформа Ubisoft. соцмережах у Tezos багато шанувальників

Впроваджуючи таку інновацію, як NFT-колекція, Gap протестує, чи цікава ця технологія для її клієнтів і чи хочуть вони у такий спосіб стати учасниками цифрового світу.