Екомода: Український бренд Marsala створив босоніжки з кактусової шкіри

Екошкіра з кактусів
Екошкіра з кактусів. Фото: instagram.com/desserto.pelle

Український бренд взуття Marsala представить першу лінійку босоніжок з мексиканської шкіри Desserto — екологічно чистого матеріалу з кактусу нопал

Український бренд взуття Marsala представить першу лінійку босоніжок зі шкіри Desserto - екологічно чистого матеріалу з кактуса нопал, повідомляє Officiel.

У колекцію увійдуть 20 моделей, які бренд представить навесні наступного року.

Босоніжки із кактусової шкіри від бренду Marsala. Фото: officiel-online.com

Як розповіла засновниця бренду Marsala дизайнерка Марія Маслій, пошуком екологічних матеріалів вона з командою займалася чотири роки. Пробували шити взуття зі шкіри ананасів, але вона не підійшла їм на вигляд.

Шкіра з кактусів виявилася підходящою для того, щоб створити не тільки екологічні, а й красиві та зручні в носінні моделі босоніжок.

Розвиваючи стійкий бізнес, команда бренду також кастомізує (налаштовує продукцію під запити конкретного споживача) більшу частину замовлень, створює класичні дизайни, які довго не вийдуть із моди.

Хто винайшов екошкіру з кактусів і як її роблять

Інноваційне рішення – екошкіру з кактусів під назвою Deserto – розробили підприємці з Мексики Адріан Лопес Веларде та Марте Казарез. Вперше вона була представлена у 2019 році у Мілані на виставці Lineapelle.

Екошкіру виготовляють із кактуса нопал (або опунції). У Мексиці зростають цілі плантації цих кактусів.

Екошкіра Deserto - це частково біорозкладний матеріал, який має технічні характеристики, що дозволяють використовувати його як альтернативу тваринній та синтетичній шкірі, які не є екологічними, пише Bored Panda.

Свою ідею підприємці виношували вісім років, вивчали європейські розробки — аналоги шкіри з яблук та ананасів, із листя пальми та міцелію грибів, а потім два роки експериментували з кактусами, перш ніж отримали міцний якісний матеріал.

Виробництво шкіри з кактусів. Фото: instagram.com/desserto.pelle

Для виробництва шкіри зрізають тільки зріле листя рослин, не пошкоджуючи самі кактуси, новий урожай збирають кожні 6-8 місяців. Зрізане листя сушиться на сонці протягом 3 днів, потім органічна сировина переробляється за запатентованою рецептурою.

За словами винахідників, цю шкіру можна використовувати в автомобільній, швейній та меблевій промисловості.