“Нафтогаз Тепло” запрошує місцевий бізнес до постачання біопалива на ТЕЦ

“Нафтогаз Тепло” запрошує місцевий бізнес до постачання біопалива на ТЕЦ
“Нафтогаз Тепло” запрошує місцевий бізнес до постачання біопалива на ТЕЦ

ТОВ “Нафтогаз Тепло”, дочірня компанія НАК “Нафтогаз України”, що управляє Новояворівською та Новороздільською ТЕЦ і ТКЕ (Львівська обл.) та очікує передачі їй в управління шести великих державних ТЕЦ, має намір активно співпрацювати з місцевим бізнесом щодо довгострокової купівлі біосировини з метою скорочення споживання природного газу.

Про це повідомив керівник компанії Віталій Михайло в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна"

“Ми наразі перебуваємо в режимі формулювання моделі партнерських відносин: є, наприклад, місцевий малий бізнес, який знатиме, що компанії для виробництва тепла та електроенергії потрібна щорічно певна кількість біосировини. Нехай це буде тріска або солома, у виробництво яких підприємці можуть інвестувати та будувати свій стійкий бізнес”, – сказав він, передає Green Deal.

Михайльо додав, що це також може бути спеціально перероблене сміття.

Він наголосив на готовності компанії підписувати довгострокові контракти, наприклад, на 10 років, щоб партнери могли інвестувати гроші в розвиток свого бізнесу.

За словами керівника “Нафтогаз Тепло”, сама компанія не має наміру самостійно йти в ці сфери, а зосередиться на модернізації ТЕЦ та підвищенні їхньої ефективності.

Михайльо також повідомив, що “Нафтогаз Тепло” має намір спростити та зробити прозорими умови підключення до тепла та електроенергії там, де вона надає такі послуги.

Відповідаючи на запитання щодо можливості об’єднання зусиль з іншою “дочкою” НАК – ГК “Нафтогаз України”, яка постачає газ населенню, керівник “Нафтогаз Тепло” повідомив, що “такі ідеї є”. “Вони ще трохи неопрацьовані. Але, гадаю, потенційно синергія буде великою”, – сказав він.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 4 серпня 2021 року ухвалив рішення про передачу НАК “Нафтогаз України” до статутного капіталу пакетів акцій (понад 99%) АТ “Дніпровська ТЕЦ”, ПрАТ “Миколаївська ТЕЦ”, АТ “Криворізька теплоцентраль”, АТ “Херсонська ТЕЦ”, АТ “Одеська ТЕЦ”, а також цілісного майнового комплексу ДП “Сєвєродонецька теплоелектроцентраль”.

Керівник “Нафтогаз Тепло” уточнив, що наразі в НАК очікують остаточного переходу права власності на активи, прогнозуючи, що це відбудеться орієнтовно у квітні цього року.