В Італії вирішили проблему із відновлюваними джерелами енергії

Нова CO2-батарея працює за рахунок замкнутого циклу, перетворюючи газ на рідину при температурі навколишнього середовища
Фото: Depositphotos

Компанія Energy Dome створила технологію, в якій середовищем для зберігання енергії є вуглекислий газ, може бути реалізована за рахунок наявного на ринку обладнання та випущена на ринок вже наступного року

Як повідомляє energydome.com, Energy Dome, оптимальним режимом роботи для нової системи є щоденне заряджання та розрядка енергії з тривалістю зберігання від чотирьох до 24 годин, при цьому перша випробувальна система Energy Dome вже будується в Сардинії, на півдні Італії.

Нова CO2-батарея працює за рахунок замкнутого циклу, перетворюючи газ на рідину при температурі навколишнього середовища в періоди, коли в мережі є надлишки виробленої електроенергії, при цьому зберігаючи виділене в процесі стиснення тепло в теплоакумулюючому середовищі спеціального купола.

Система розряджається, коли рідина знову перетворюється на газ за рахунок накопиченого тепла. Коли це відбувається, газ проходить через турбіну (яка виробляє електроенергію для віддачі назад у мережу), а потім знову повертається в купол, де зберігається для повторного використання.

Інженерно-консалтингова компанія Fichtner провела повну оцінку технології Energy Dome, зосередивши увагу на чотирьох галузях: здійсненність проекту, ефективність, витрати, питання здоров'я та безпеки. У результаті вона отримала схвалення.

Розробники також стверджують, що продуктивність батареї не зменшиться протягом очікуваного 25-річного терміну служби. Більше того, той факт, що в ній використовуються готові компоненти, означає, що проекти можна створювати та відтворювати практично у будь-якому масштабі.

Отримані кошти буде використано для завершення демонстраційного проекту потужністю 2,5 МВт та ємністю 4 МВтч, а також для прискорення зростання бізнесу, заснованого у 2019 році винахідником вуглекислотного акумулятора – підприємцем Клаудіо Спадачіні.

За даними компанії, тестова установка буде завершена та запущена у першому кварталі 2022 року.

Головна метою італійської компанії є відновлення джерел енергії, які зможуть працювати у режимі 24/7.

В Energy Dome впевнені, що інші термомеханічні технології, представлені сьогодні на ринку, не можуть запропонувати таке ж поєднання ефективності (ККД CO2-батареї становить 75%) та готовності до комерційної реалізації за рахунок використання готових компонентів та простоти розгортання, що не потребують особливих приготувань. на місці.

Джерело фото: Depositphotos