Останній тиждень в Україні майже вдвічі зросла захворюваність на коронавірус, — Ляшко

лікарня ковід
У лікарні. Фото: прес-служба МОЗ

Штам "Омікрон" стрімко поширюється країною і викликав значне загальне зростання кількості виявлених пацієнтів з Covid-19. Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив на брифінгу, який пройшов у понеділок, 31 січня.

Він заявив, що штам "Омікрон" виявили вже у 20 регіонах. Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Житомирській, Чернівецькій, Тернопільській областях та Києві.

За минулий тиждень кількість нових випадків інфікування коронавірусом склала 194 тисячі, тоді як на попередньому було майже вдвічі менше: 110 тисяч.

"Такий значний приріст нових випадків захворювань пов'язаний із стрімким поширенням на території України варіанта "Омікрон" коронавірусу SARS-CoV-2", — сказав Ляшко.

Він зазначив, що у найближчі два тижні МОЗ прогнозує зростання кількості випадків інфікування коронавірусом.

У зв'язку з цим в Україні збільшують кількість забезпечених киснем ліжкомісць у медзакладах для хворих на коронавірус. У тому числі готують нові ліжка для дітей.

31 січня 2022 року в Україні набирає чинності наказ МОЗ про обов'язкову вакцинацію від коронавірусу. Працівники органів місцевого самоврядування, державних та комунальних закладів охорони здоров'я та різних комунальних установ та організацій повинні бути вакцинованими хоча б однією дозою препарату. В іншому випадку їм загрожує усунення від роботи без збереження заробітної плати.

Нагадаємо, у будні дні останнього тижня неухильно зростала кількість випадків захворювання на коронавірус в Україні. У результаті воно досягло 37 тисяч за добу. Деякі регіони перейшли в "червону" зону. До цього в Україні майже місяць не було "червоних" зон: з 30 грудня цей режим було скасовано у двох останніх регіонах, якими залишалися Волинська та Запорізька області.