Росіяни вдарили ракетою по вокзалу у Краматорську: 52 загиблих

Росіяни вдарили "Іскандером" вокзалом у Краматорську: десятки загиблих
Росіяни вдарили "Іскандером" вокзалом у Краматорську: десятки загиблих

По залізничному вокзалу Краматорська Донецької області було завдано удару  ракетою, внаслідок чого загинули десятки людей.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомив голова Донецької ОДА Павло Кириленко.

На вокзалі в момент удару були тисячі людей, які збиралися евакуюватися. Кириленко повідомляє про десятки загиблих та поранених.

"Касетним "Іскандером" по залізничному вокзалу Краматорська вдарили російські фашисти. Поліція та рятувальники, які працюють на місці, повідомляють про десятки загиблих та поранених людей", — повідомив Кириленко.

Він наголосив, що російські окупанти "добре знали, куди ціляться і чого хочуть: вони хочуть посіяти паніку та страх, хочуть взяти в заручники якнайбільше мирних людей".

Як повідомив голова "Укрзалізниці" Олександр Камишин, загинуло понад 30 людей.

<div></div>

Як заявив президент Володимир Зеленський, удар по вокзалу Краматорська було завдано російськими окупантами "Точкою-У".

"Окупанти вдарили "Точкою-У" по залізничному вокзалу Краматорська, де перебували тисячі мирних українців, очікуючи на евакуацію… Близько 30 загиблих, близько 100 осіб дістали поранення різного ступеня тяжкості. Поліція та рятувальники вже на місці. Російські нелюди не полишають своїх методів. Не маючи сил та сміливості протистояти нам на полі бою, вони цинічно знищують цивільне населення. Це зло, яке не має меж. І якщо воно не буде покаране, то ніколи не зупиниться", — заявив Зеленський.

Зазначимо, у соцмережах поширюють фото і відео, на яких видно російську ракету, яка впала на території вокзалу Краматорська. На ній написано російською мовою "За детей".

Зауважимо, незадовго до нанесення удару по Краматорську у телеграм-каналі "Типичный Донецк" о 10.25 з'явився запис запуску двох ракетЯк повідомляє співтовариство, вони запущені із Шахтарська (територія, підконтрольна "ДНР").

Краматорські лікарні не справляються з кількістю поранених, яких привозять з вокзалу після ракетного удару.

"Багато людей важких, без рук, ніг. Їх оперують 30-40 хірургів одночасно", — заявив в етері телемарафону міський голова Краматорська Олександр Гончаренко.

Він заявив, що уламки ракети знайшли за 40 м від епіцентру удару, що свідчить про її високу потужність.

Він також заявив, що в момент обстрілу на вокзалі знаходилося близько 4 тисяч людей, які чекали на евакуацію.

Пізніше спікер СБУ Артем Дехтяренко повідомив, що внаслідок ракетного удару по території вокзалу Краматорська загинули 39 людей, серед яких 4 дитини.

А станом на 17.00 вже п'ятдесят загиблих, із них п'ятеро – діти.

"На цей момент до лікарень було доправлено 98 осіб. Очікуємо, що за медичною допомогою протягом одного-двох днів будуть звертатися й інші постраждалі, тож кількість жертв буде постійно змінюватися. З 98 поранених, які були доправлені до медзакладів, 16 дітей, 46 жінок та 36 чоловіків. Дванадцятеро з них померли у лікарні. 38 людей загинули одразу на вокзалі", — повідомив  голова Донецької ОДА Павло Кириленко.

Російські окупанти мають понести кару за усі свої злочини, які вони коять на нашій землі.