У Бучі продовжують знаходити тіла мирних жителів: вже понад 400 жертв

У Бучі продовжують шукати тіла мирних жителів: вже понад 400 жертв
Братська могила у Бучі біля храму святого апостола Андрія Первозванного. Фото: супутникові знімки MAXAR TECHNOLOGIES

У Бучі на Київщині триває ексгумація тіл мирних жителів з однієї з братських могил біля храму святого апостола Андрія Первозванного. За період окупації російські війська вбили понад 400 українців у Бучанській громаді.

Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк.

"За період окупації загарбники вбили понад 400 мешканців Бучанської громади", — йдеться у повідомленні.

Також він оприлюднив відео ексгумації тіл із однієї із братських могил біля храму святого апостола Андрія Первозванного у Бучі.

За даними Офісу генерального прокурора, українські правоохоронці станом на ранок 10 квітня підтвердили загибель 1222 мешканців Київщини від рук російських окупантів.

Офіс генерального прокурора розпочав 56 кримінальних проваджень за статтями військових злочинів та злочинів проти людяності.

Нагадаємо, увечері 2 квітня українські війська визволили всю Київську область від російських окупантів.

Після чого відкрилися нові докази нелюдських злочинів російських окупантів: розстріл мирних жителів, масові поховання жертв насильства тощо.

Докази нелюдських звірств росіян шокували світову громадськість, а українська влада вимагає посилення санкцій проти агресора.

У свою чергу в Росії спочатку назвали всі фото та відео з Бучі фейком та постановкою. Згодом заявили, що вбивство мирних жителів — це "провокація українських радикалів", і звинуватили у всьому Україну. Але супутникові знімки Бучі чітко доводять, що тіла мирних жителів, яких розстріляли російські військові, пролежали на вулицях міста кілька тижнів до визволення.

При цьому відомо, що численні жертви окупаційних військ серед мирного населення виявлені не лише в Бучі, Ірпені, Іванкові, а й в інших місцевостях на захід та північний захід від Києва, зокрема у селищах Бородянка та Макарів.

Для розслідування військових злочинів російських окупантів на Київщині 11 квітня в Україну прибув загін технічних та наукових жандармів із Франції.