SpaceX запустив у космос український супутник "Січ-2-30" (ВІДЕО)

SpaceX, Січ-2-30, український супутник
SpaceX запустила перший за 11 років супутник України на орбіті. Фото:трансляція запуску

Компанія SpaceX Ілона Маска 13 січня запустила у космос український супутник "Січ-2-30". Попередньо відомо, що близько 20:15 він пролітатиме над Україною.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

SpaceX транслювала запуск супутника через YouTube.

Призначення супутника "Січ-2-30" – моніторинг використання земель, рослинності, лісових та водних ресурсів, ліквідація наслідків стихійного лиха. Тобто це супутник для цивільних завдань, розповіли у Державному космічному агентстві України.

При цьому він дозволить і отримувати досить якісні дані про створення інженерних споруд, переміщення військової техніки та кораблів.

"Січ-2-30" – перший за 11 років власний супутник України на орбіті. Ми вже підготували проект космічної програми, що передбачає створення угруповання із 8 українських супутників на орбіті до 2025 року. Запуск супутника "Січ-2-30" – крок для повернення України до космосу", - зазначили у ДКАУ.

Виведення в космос супутника "Січ-2-30" є першим кроком реалізації Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки, яка передбачає створення вітчизняного космічного угрупування щонайменше із семи супутників .