Суд заарештував Глухівський кар'єр кварцитів російського олігарха Дерипаски

Суд заарештував Глухівський кар'єр кварцитів російського олігарха Дерипаски

Суд наклав арешт на акції та майно ТОВ "Глухівський кар'єр кварцитів", що належить кіпрському "Русалу" російського олігарха Олегу Дерипаску. Про це у своєму телеграм-каналі повідомляє Офіс генерального прокурора.

" За даними слідства, Глухівський кар'єр кварцитів, що належить офшорній компанії підсанкціонного російського олігарха, наближеного до президента держави-агресора, здійснював незаконний видобуток високочистого кварциту, кремнію та феросиліцію в Баницькому родовищі Сумської області ", - сказано в повідомленні.

Далі видобуті в Україні корисні копалини незаконно експортувалися до РФ і реалізовувалися на користь підприємств військово-промислового комплексу, зокрема, для виготовлення тактичних ракетних комплексів.

Судом накладено арешт на корпоративні права, об'єкти нерухомості, земельні ділянки, транспортні засоби та спеціальну техніку ТОВ на суму близько 10 млн. грн., майно та акції передані для управління в АРМА.

У свою чергу Державне бюро розслідувань повідомляє, що його співробітниками було заблоковано постачання сировини з кар'єру до Росії.

"Під час досудового розслідування зі зловживання службовим становищем чиновників держорганів слідчі ДБР встановили, що Глухівський кар'єр кварцитів, що належить офшорній компанії російського олігарха, здійснював незаконний видобуток високочистого кварциту, кремнію та інших мінералів у Баніцькому родовищі. кремній міг використовуватися агресором при виготовленні ракет, якими потім завдавалися ударів по мирних містах України", - зазначають у ГБР.

Нагадаємо, компанія "Русал" Дерипаски також контролює в Україні Миколаївський глиноземний завод. 1 березня завод зупинив виробництво через блокаду російським флотом Чорного моря.