У Новомосковську запускають лінію титанового 3D-друку

завод
Завод компанії "ТітанЕра". Фото: прес-служба компанії "ТітанЕра"

Компанія "ТитанЕра" встановила перший 3D-принтер у Новомосковську на пілотному заводі з виготовлення титанового порошку та кінцевих виробів. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Унікальність цього промислового активу полягає в тому, що він спирається на українську запатентовану технологію отримання "зеленого" титану — TitanEraprocess.

3D-принтер у Новомосковську

На заводі встановлено принтер для 3D-друку марки Alfa-150 D української компанії "Адитивні лазерні технології України". "ТитанЕра" успішно надрукувала тестовий виріб та приватне замовлення медичного призначення. У першій ітерації компанія використала класичний титановий порошок. Наразі проходять тести власного "зеленого" титанового порошку для старту виробництва.

"Ми запускаємо лінію титанового 3D-друку, яку я вважаю найперспективнішою, незважаючи на технологічні виклики, які вирішує весь світ, і в тому числі "ТитанЕра". Розширюючи спектр методів виготовлення кінцевих продуктів, ми отримуємо масив даних, що дозволяє нам бути гнучкими та працювати з будь-якими сферами використання титану. Світова кон'юнктура змушує нас звернути більше уваги на роботу з клієнтами в оборонній та космічній сферах", — заявив генеральний директор компанії "ТитанЕра" Андрій Бродський.

3D-друк доповнив лінійку інших технологій порошкового пресування та прокату, які використовують на заводі.

"ТитанЕра"—- українська компанія, яка перша у світі будує пілотний завод з виготовлення кінцевих титанових продуктів, оминаючи стадію титанової губки, і спирається на власну запатентовану технологію Titanera Process. Це дозволяє отримувати титан швидше, зі значно меншим споживанням енергії, без токсичних відходів та викидів.

Нагадаємо, "ТитанЕра" бере участь у проєкті з відправлення першої української місії на Місяць. Це дозволить країні приєднатися до клубу привілейованих країн, які доправили вантаж на Місяць. Подібна логістика до цього вдавалася лише трьом державам — США, Китаю та Росії.

Технологія 3D-друку стає все більш популярною також у будівельній сфері. Вона дозволяє будувати швидко, дешево та з мінімальним залученням живої робочої сили. Найбільший у світі проект – район на 100 житлових будинків – буде збудований в Остіні, штат Техас, США.