Для реклами фільму "Крик 5" випустили інтерактивну гру

Для реклами фільму "Крик 5" випустили інтерактивну гру
Кадр із фільму "Крик 5"

Як промо п'ятий фільм жахів із серії «Крик», який вийде в український прокат завтра, 13 січня, випустили інтерактивну гру , в якій можна досліджувати будинок з фільму

Це простий і веселий досвід , кажуть творці гри про її правила. Гра починає голос Роджера Л. Джексона (актора, який озвучував серійного вбивцю у фільмах «Крик»), який каже : "Я хочу пограти в гру".

Гравець має два варіанти. Перший -   відповідати на питання Примарного обличчя (Ghostface), другий   - ігнорувати його і ходити по дому, сподіваючись стати його жертвою. Ті, хто вибере перший варіант, отримають питання про події та героїв фільму.

Ті, хто вирішить просто погуляти по дому, будуть отримувати повідомлення від різних персонажів , у тому числі і "Крика 5".  Наприклад, «Схоже , що Примарне обличчя повернулося. Про всяк випадок переконайтеся, що у вас є чим захиститися».

Кадр із фільму "Крик 5"

Події п'ятого фільму «Крик» відбуваються через 25 років, відколи провінційне містечко Вудсборо вразила серія кривавих вбивств. У фільмі розповідається історія молодої жінки, яка повертається до свого рідного міста, щоб знайти серійного вбивцю в масці.

«Крик» режисерів Меттью Беттінеллі та Тайлера Джіллетта є п'ятим внеском у всесвітньо відому франшизу. Перший фільм цієї серії вийшов на екрани у 1996 році.

Чотири фільми зібрали у прокаті понад $600 млн.

Незважаючи на нижчий, ніж очікувалося успіх четвертої частини, було вирішено знімати продовження. Цим зайнялася студія Spyglass, яка отримала права на франшизу від Dimension Films , що збанкрутувала через скандал з Харві Вайнштейном (був звинувачений десятками актрис у сексуальних домаганнях і засуджений до 23 років позбавлення волі ).

Заплановані на початок 2020 зйомки довелося перенести на осінь через пандемію ковіда. Фільм знімали в Північній Кароліні, отримавши $7 млн як пільги від управління кінематографії штату.