ТОП-5 книг про бізнес осені 2021: інсайдерська історія Facebook і секрети Amazon

ТОП-5 книг про бізнес осені 2021: інсайдерська історія Facebook і секрети Amazon

Delo.ua зібрало підбірку з 5 найкращих бізнес-новинок, які допоможуть створити прибутковий бізнес. Серед них бізнес-мемуари засновника Estee Lauder Companies Леонарда Лаудера, інсайти та секрети від топ-менеджерів Amazon та інсайдерська історія Facebook.

У 2015 році Марк Цукерберг взяв на себе відповідальність читати по одній книзі на тиждень та обговорювати прочитане у спільноті А Year of Books.

"Читання приносить інтелектуальне задоволення, книжки дозволяють повністю вивчити якусь тему і поринути в неї повніше, ніж це дозволяють зробити більшість медіа", - стверджує засновник Facebook.

А генеральний директор Tesla та Space X Ілон Маск ділиться зі своїми передплатниками у Twitter про те, які потрібно читати книги про бізнес та які вплинули на нього. Також американський підприємець та філантроп Білл Гейтс читає по 50 книг щороку, а один з найбільших та найвідоміших у світі інвесторів Уоррен Баффет називає читання 500 сторінок на день запорукою успіху.

У нашому списку нижче — найочікуваніші книги про бізнес осені 2021 року, які потрібно прочитати.

Компанiя, яку я оберiгаю. Від стартапу до світового лідерства в індустрії краси Леонард Лаудер

Почесний президент та колишній генеральний директор Estée Lauder Companies Леонард Лаудер у своїх мемуарах ділиться уроками бізнесу та життя. Він засвоїв їх завдяки великим зусиллям та прагненню перетворити сімейний бізнес, який його мати заснувала у 1946 році на звичайній кухні, на улюблений бренд і, нарешті, культову світову косметичну компанію, якою вона є сьогодні.

У книзі докладно розповідається про те, як відточувати свої амбіції, використовувати успіх, вчитися на помилках та розвивати міжнародну компанію в епоху економічних потрясінь, невизначеності та жорсткої конкуренції.

Працюючи наоборот. Інсайти та секрети від топ-менеджерів Amazon | Колін Брайар, Білл Карр

Ця книга – справжній практичний посібник та корпоративна розповідь про те, що означає бути "амазонцем" і як це впливає на професійне та особисте життя. Колін Брайар та Білл Карр пропрацювали в одній із найдорожчих компаній світу – Amazon – 27 років на двох. Автори демонструють, що успіху масштабу Amazon може бути досягнуто не обов'язково геніальністю одного лідера, а, швидше, завдяки залученості та неухильному виконанню чітко позначених принципів і практик, про які вперше можна дізнатися з цієї книги.

Інсайдерська історія Facebook | Стівен Леві

Мільйони слів написано про Facebook, проте ніхто не розповів усієї історії, підтверджуючи її правдивість. Дехто вже починає усвідомлювати весь масштаб небезпеки, стикаючись із шокуючими методами компанії: починаючи від зростання за всяку ціну та захоплення її найбільших конкурентів, таких як WhatsApp та Instagram, до розробки платформи, яка викликає звикання та залежність. Стівен Леві змістовно розповідає про неймовірний підприємницький успіх Марка Цукерберга, спираючись на сотні інтерв'ю та інсайдерську інформацію, повністю розкриваючи всю історію компанії, яка назавжди змінила світ.

Чого вартий успіх. Уроки досягнення досконалості Стефан Шварцман

Довгоочікувана книга Стефана Шварцмана – генерального директора, голови та співзасновника інвестиційної компанії Blackstone. Він — мільярдер, філантроп та діяч, думкою якого цікавляться керівники держав. Проте за цими досягненнями стоїть людина, яка все життя вчилася і думала про те, чого варта досконалість. Це історія автора, яка покаже, як досягти процвітання, побудувати та розвивати бізнес. Його уроки досягнення досконалості ефективні для кожного: студента, підприємця, мецената, керівника чи просто людину, яка шукає шлях для ефективного втілення свого потенціалу.

Стратегія та тактика лідерства | Джоко Віллінк

Джоко Віллінк відслужив 20 років у "Морських котиках", елітному загоні спеціального призначення ВМС США. Завдяки сталевій волі та особистим принципам лідера він пройшов шлях від простого солдата до командира спецоперації під час війни в Іраку. У книзі Віллінк ділиться особистим досвідом управління підлеглими та принципами лідерства. Як діяти, коли вас підвищили? Як позбутися синдрому самозванця? Як заохочувати та карати справедливо? Як реагувати, коли ваші заслуги та досягнення надає керівник? Як сформувати довіру у підлеглих? Про це ви дізнаєтесь із книги "Стратегія та тактика лідерства".