Криптовалютна біржа ВайтБІТ: чи варто довіряти платформі?

Криптовалютна біржа ВайтБІТ: чи варто довіряти платформі?

Безпека на криптовалютній біржі найважливіша. Те, яка увага приділяється цьому аспекту, може багато сказати про майданчик

Сьогодні нікого не здивувати інвестиціями та заробітком на криптовалютах. Дедалі більше пересічних громадян бажають купити криптовалюту, і кількість нових торгових платформ зростає в експоненційній прогресії. Але навіть у списку найкращих криптовалютних спотових бірж CoinMarketCap більше половини мають оцінку нижче за 4/10.

За даними Insider, за останні 10 років в результаті зломів та шахрайства було викрадено криптовалюти на суму, еквівалентну $19,2 млрд. Все складніше знайти майданчик, якому можна довірити процес інвестування — ніхто не хоче потрапити на скав або на біржу, яка приділяє недостатньо уваги процедур безпеки.

Тому успішна торгівля криптовалютою починається саме з вибору платформи, яка може надійно захистити особисті дані та гроші. Важливо, щоб майданчик виділив цього достатній ресурс.

Наприклад розглянемо, як працює Вайтбіт біржа. Крім базових для більшості кріптоплатформ функцій, white bit впровадила унікальні рішення для забезпечення безпеки. Судячи з опису на сайті, платформа підходить до цього питання комплексно:

  • біржа криптовалют самостійно захищає акаунти та засоби;
  • біржа впровадила низку спеціальних можливостей, що налаштовуються безпосередньо користувачем.

Відповідальність біржі

Для того, щоб хакери не змогли здійснити злом, біткоїн біржа впровадила брандмауер веб-додатків Web Application Firewall (WAF). З його допомогою HTML-трафік, що надходить на сайт, фільтрується та атаки зловмисників блокуються.

96% користувальницьких активів на whitebit містяться на холодних гаманцях біржі. Отримати доступ до них, не маючи фізичного пароля, неможливо. Тому такий метод зберігання коштів вважається сьогодні найнадійнішим із існуючих.

Криптобіржа дотримується міжнародних стандартів FATF, навіщо проводить моніторинг активності своїх користувачів у комплексі заходів AML. Клієнтам платформи, що здійснюють трейдинг на whitebit markets, функція перевірки адрес на причетність до злочинної або забороненої діяльності також доступна.

Також користувачі платформи можуть повідомляти про виявлені вразливості платформи, за що отримують винагороду. Ця програма називається Bug Bounty.

Спеціальні можливості для користувачів

Відразу після активації облікового запису whitebit біржа пропонує його власнику налаштувати 2FA і пройти верифікацію документів (KYC).

Двофакторна автентифікація (2FA) дозволяє настроїти доступ до облікового запису через код-пароль, який приходить лише на мобільний пристрій користувача. Завдання KYC — ідентифікувати клієнта через офіційні документи у разі, якщо знадобиться відновлення акаунта. Це необов'язкова процедура. Разом з тим вона відкриває ряд додаткових можливостей перед користувачами платформи. В тому числі:

  • поповнення балансу фіатними засобами (гривнею, доларом, рублями, євро);
  • виведення за добу не 2 BTC (стандартно), а 100 BTC.

У меню "Безпека" можна контролювати активність облікового запису. Тут відображаються всі останні пристрої та IP-адреси, з яких здійснювався вхід до облікового запису. Тут можна завершити ті активності, які неактуальні чи небажані.

У цьому меню можна змінити пароль і налаштувати перелік адрес, які можуть виводитися кошти клієнта. Це спеціальна розробка whitebit ru, яка зветься "Білі списки".

Користувачам платформи пропонується налаштувати антифішинговий захисний код. Він генерується в меню "Безпека", створюється користувачем власноруч і після активації буде включено до листів біржі.

Весь перерахований комплекс заходів служить тому, що платформа має високу оцінку користувачів. Щоб переконатися в цьому, можна прочитати whitebit відгуки .