Байден: найближчим часом Україна не вступить до НАТО

Байден: найближчим часом Україна не вступить до НАТО
Джозеф Байден. Фото: TheConversation

Президент США Джозеф Байден заявив, що найближчим часом вступ України до НАТО є малоймовірним, але американський лідер не виключає, що це відбудеться пізніше. Про це повідомляє Global News.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

"Приєднання України до НАТО найближчим часом малоймовірне", - сказав президент США.

Справа в тому, як пояснив Байден, що українська сторона досі не виконала всіх необхідних вимог для вступу до НАТО. Крім того, приєднання нової країни мають підтримати усі члени альянсу.

Свою позицію Байден озвучив президентові Росії Володимиру Путіну під час переговорів. Він також повідомив, що це не виключає, що Україна стане членом альянсу в майбутньому.

У свою чергу генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив , що організація прийняла рішення про те, що Україна та Грузія стануть членами альянсу, але ще не вирішила, коли це станеться.

Західні політики нагадують про домовленості України та НАТО на тлі загрози нового військового вторгнення Росії до України. Крім того, Росія почала вимагати від НАТО відмовитись від своїх обіцянок.

На останніх переговорах у швейцарській Женеві заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков прямо заявив, що Росія вимагає "залізобетонних" гарантій щодо того, що Україна та Грузія ніколи не стануть членами НАТО. За словами російського дипломата, це питання національної безпеки РФ.

При цьому його американська колега Венді Шерман заявила, що США залишилися "твердими у своїй відмові" від пропозицій безпеки, які не підходять самим США, і що її країна не дозволить нікому "зачинити політику відкритих дверей НАТО". Аналогічні заяви вона зробила і після засідання ради Росія – НАТО 12 січня.