Банкова перекрита: повідомили про "мінування" Офісу президента України

офiс президента України.
Офiс президента України. Фото: Twitter ВП

У Києві 20 січня правоохоронцям заявили про замінування Офісу президента України. Поліція перевірила інформацію та з'ясувала обставини, повідомляє Vesti.ua.

Правоохоронці не пускали людей на вулицю Банкову. Під'їхала швидка допомога, проводяться перевірки.

За словами одного з поліцейських, вхід на територію Офісу президента тимчасово припинено, але при пред'явленні посвідчення співробітники ВП можуть пройти на роботу.

При цьому на ковзанці біля будівлі продовжували кататись діти.

Поліція провела перевірку, небезпечних предметів не було виявлено, під час перевірки працівників ОПУ не евакуювали.

Останнім часом в Україні почастішали випадки хибних повідомлень про закладені вибухові пристрої. У жовтні 2021 року У Києві невідомі надіслали повідомлення про "замінування" будівлі Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова. Було евакуйовано до 400 осіб.

Влітку 2021 року "мінували" будівлю Київської міської ради з вимогою викупу в 0,5 біткоїну (зараз це близько 465 тисяч грн). Прийнято рішення про евакуацію працівників та цивільних осіб.

Нагадаємо, 2 березня 2021 року Верховна Рада ухвалила закон про посилення відповідальності за хибне повідомлення про замінування.

Тепер, крім покарання, передбаченого статтею 259 Кримінального кодексу, псевдомінеру загрожує конфіскація майна. Якщо ж повідомлення про загрозу безпеці громадян призвело до тяжких наслідків, покарання буде жорсткішим — від 4 до 8 років позбавлення волі.