Головний прокурор Міжнародного кримінального суду у Гаазі відвідав Бучу

Головний прокурор Міжнародного кримінального суду у Гаазі відвідав Бучу

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан та генеральний прокурор Ірина Венедиктова 13 квітня відвідали Бучу у рамках спільної робочої поїздки. Зараз у місті якраз розпочалася ексгумація тіл убитих мирних жителів із другої великої могили.

Про це повідомила пресслужба Генпрокуратури.

Хан приїхав, щоб особисто побачити та почати розслідувати військові злочини, які вчинили російські військові.

"Тут щокроку жахливі докази звірств армії РФ на території України, і ми об'єднуємо зусилля з Офісом прокурора МКС, щоб розслідувати кожен військовий злочин на нашій землі", - наголосила Венедиктова.

У свою чергу Хан під час відвідування Бучі заявив, що Україна є місцем злочину.

"Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан під час візиту до Бучі: Україна - це місце злочину. Ми тут, тому що ми маємо підстави вірити, що були скоєні злочини в рамках юрисдикції Міжнародного кримінального суду. Ми повинні розсіяти туман війни, щоб дізнатися правду ", - йдеться у повідомленні суду у Twitter.

У Бучі на Київщині триває ексгумація тіл мирних жителів з однієї з братських могил біля храму святого апостола Андрія Первозванного. За період окупації російські війська вбили понад 400 українців у Бучанській громаді.

Нагадаємо, увечері 2 квітня українські війська визволили всю Київську область від російських окупантів.

Після чого відкрилися нові докази нелюдських злочинів російських окупантів: розстріл мирних жителів, масові поховання жертв насильства тощо.

Докази нелюдських звірств росіян шокували світову громадськість, а українська влада вимагає посилення санкцій проти агресора.