Канада надасть Україні $340 млн доларів військової допомоги

украина канада флаги
Прапори України та Канади. Фото: Facebook Олексія Резнікова

Уряд Канади оголосив про виділення 340 мільйонів доларів на негайну підтримку України, а також на продовження та розширення військової тренувальної місії Unifier для ЗСУ. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Військовослужбовці Збройних сил Канади (CAF) продовжуватимуть проводити військову підготовку та наставництво для сил України до кінця березня 2025 року.

"Найближчими днями додаткових 60 військовослужбовців буде відправлено в Україну, щоб приєднатися до приблизно 200, що вже перебувають на місцях", — йдеться в повідомленні.

Надалі чисельність може бути збільшено до 400 військовослужбовців.

CAF продовжить розширену співпрацю в галузі розвідки, кібербезпеки та кібероперацій.

Канада також надасть 50 мільйонів доларів на розвиток та гуманітарну допомогу, поставить Україні нелетальне військове спорядження.

З 2015 року канадські військові навчили близько 33 тисяч українських військових та співробітників СБУ багатьом передовим військовим навичкам.

Міністр оборони України Олексій Рєзніков подякував канадському народу та уряду за непохитну підтримку Збройних сил України у протистоянні російській загрозі.

У грудні 2021 року начальник Штабу оборони Канади Уейн Ейрі заявив, що країна не має наміру збільшувати свій військовий контингент в Україні навіть з урахуванням стягування російських військ до українського кордону. Канадська сторона не хоче провокувати РФ, вважаючи, що треба бути дуже обережними щодо цього питання.

Але потім ЗМІ повідомили, що Канада направила в Україну загін сил спеціального призначення через побоювання щодо можливого повномасштабного вторгнення Росії в Україну.