Коломойський: закон про олігархів вважаю корисним для себе, допоможе "відбілитися"

Коломойський: закон про олігархів вважаю корисним для себе, допоможе "відбілитися"
Коломойський бачить одні плюси для себе у законі про олігархів

Один із найбагатших українських бізнесменів Ігор Коломойський вважає, що ініційований президентом Володимиром Зеленським закон про олігархів буде корисним для нього. Його адвокати проаналізували документ і запевнили Коломойського, що закон є вигідним для нього як для олігарха. Про це бізнесмен розповів в інтерв'ю "Українській правді".

"Це хороший закон. Якщо не посадять тут, тоді ти повністю легалізований на Заході. Якщо є декларація, у білу, все чисто, це вважай, що ти вибілився", — вважає бізнесмен.

Він пояснює, що цей закон допоможе йому легалізувати всі його активи, тому він зможе легко отримувати фінансування на Заході або зберігати там свої гроші.

Коломойський вважає, що для нього в законі про олігархів одні плюси, адже тепер він зможе уникнути санкцій та судових розглядів "за неправильну декларацію".

"Тобто після того, як ти стаєш олігархом, все виконав як там написано, не порушуєш, а, отже, до тебе не застосовують санкції та не посадили за неправильну декларацію. Якщо є декларація, у білу, все чисто, це вважай, що ти вибілився", — зазначив Коломойський.

Він також відповів, чому, на його думку, олігарх Рінат Ахметов відкрито виступає проти цього закону. Як розповів Коломойський, він спілкувався із цього приводу з партнером Ахметова Вадимом Новінським.

Як з'ясувалося, оточенню Ахметова не подобається, що для них вводять будь-які обмеження.

Президент Володимир Зеленський підписав цей документ у листопаді. Законом встановлюються чіткі критерії визначення олігархів. Після опублікування документа починається відлік 6-місячного терміну для повноцінного введення його норм у дію.

Як повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов, "реєстр олігархів", передбачений відповідним законом про олігархи, почнуть заповнювати 20-25 травня 2022 року.