На Донбасі російські окупанти обстріляли позиції ЗСУ: загинув боєць

зсу донбас
ЗСУ на Донбасі. Фото: прес-центр штабу ООС

У Луганській області бойовики 11 січня обстріляли з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї позиції Збройних сил України в районі Новотошківського. Про це повідомляє прес-центр штабу Операції Об'єднаних сил.

"Внаслідок дій ворога один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення, несумісне з життям", - йдеться у повідомленні.

ЗСУ відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, і змусили противника припинити обстріл.

Позиції українських підрозділів залишилися незмінними.

Станом на ранок 12 січня порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Нагадаємо, глава Держдепартаменту США Ентоні Блінкен після зустрічі з міністрами закордонних справ країн НАТО в Ризі виступив із заявою про підготовку Росією великомасштабної військової операції проти України, яка має наслідувати якусь провокацію. Плани також включають спроби дестабілізувати країну зсередини.

Американський міністр додав, що на даний момент невідомо, чи прийняв президент Росії Володимир Путін рішення про вторгнення в Україну, але відомо, що він задіяв кошти, які дозволять це здійснити в короткі терміни, якщо він все ж таки вирішиться.

В останні тижні кількість російських військ на кордоні з Україною залишається стабільною, незважаючи на прогнози американської розвідки про зростання. Але американські чиновники кажуть, що президент Росії Володимир Путін почав вживати заходів для переміщення військових гелікоптерів, а це може означати, що планування нападу продовжується.