Путін вирішив зустрітися з Ердоганом після завершення Олімпіади у Пекіні

Путін вирішив зустрітися з Ердоганом після завершення Олімпіади у Пекіні
Путін прийняв запрошення Ердогана та планує відвідати Туреччину. Фото: прес-служба російського президента

Президент Росії Володимир Путін вирішив зустрітися з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом після повернення з Олімпійських ігор у Пекіні, які розпочнуться 4 лютого. Про це повідомляє видання CNN із посиланням на міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу.

Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков повідомив під час брифінгу 27 січня, що Путін прийняв запрошення Ердогана.

"Вони домовилися, що, як тільки дозволятимуть епідеміологічна обстановка та графіки, він (Путін - Delo.ua) обов'язково скористається цим запрошенням", - сказав Пєсков.

Глави двох держав ще не обрали точну дату зустрічі. При цьому Чавушоглу заявив, що Кремль поінформував його про те, що вона станеться невдовзі після Олімпійських ігор у Пекіні.

Раніше Ердоган запрошував до Туреччини президента України Володимира Зеленського, а напередодні турецький лідер повідомив, що сам завітає до України, ймовірно, у лютому.

Візит Ердогана до України на початку 2022 року анонсував ще у грудні український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. При цьому сам Ердоган уже неодноразово заявляв про готовність стати посередником між Україною та Росією.

За словами турецького лідера, для цього Анкара налагодила контакти і з українською стороною, і з російським президентом Володимиром Путіним.

Він також заявляв, що Туреччина готова взяти на себе будь-яку роль для зниження напруженості між Росією та Україною як дружня обома цими країнами держава, так само як і член НАТО.