Спецназ США ліквідував лідера ІДІЛ у Сирії

Спецназ США ліквідував лідера ІДІЛ у Сирії
Бойовики ІДІЛ. Фото: Hstoday

Сили спеціальних операцій США успішно провели контртерористичну операцію в Сирії, вбивши лідера ІДІЛ Абу Ібрагіма аль-Хашімі аль-Курайші. Про це заявив президент США Джозеф Байден під час брифінгу, повідомляє прес-служба Білого дому.

"Вчора ввечері, за моєю вказівкою, збройні сили США успішно провели контртерористичну операцію. Завдяки хоробрості наших збройних сил ми "вивели з поля бою" Абу Ібрагіма аль-Хашімі аль-Курайші – лідера ІДІЛ”, — сказав Байден

Як повідомляє CNN, в результаті рейду на сирійське місто Атме вбито щонайменше 13 людей, зокрема шістьох дітей і чотири жінки. За даними американських ЗМІ, у цьому районі живуть джихадисти, пов'язані з "Аль-Каїдою".

Місце ліквідації лідера ІДІЛ у Сирії. Фото: CNN

Зараз Пентагон офіційно не розкривав інших подробиць ліквідації, крім того, що операцію провели успішно.

"Додаткова інформація надаватиметься по мірі її надходження", — сказав прессекретар Пентагону Джон Кірбі.

При цьому свідки та рятувальники повідомили CNN, що обстріли та вибухи передували десантуванню американських військ, які були націлені на будинок у районі сирійсько-турецького кордону Атме, де і перебував лідер ІДІЛ.

Це була найсерйозніша спецоперація проти ісламських фундаменталістів з 2019 року, коли вбили тодішнього лідера ІДІЛ Абу Бакр аль-Багдаді.

Після цього терористичне угруповання очолив Абу Ібрагіма аль-Хашімі аль-Курайші.