Сьогодні необхідно посилювати тероборону, а не послаблювати самоврядування – Палатний про тиск на місцеву владу

Сьогодні необхідно посилювати тероборону, а не послаблювати самоврядування – Палатний про тиск на місцеву владу
Артур Палатний. Фото: Facebook

Офіс Президента та Кабінет міністрів мають припинити цілеспрямовану кампанію щодо придушення місцевого самоврядування та тиску на політичних опонентів.

Про це заявив керівник виконкому "УДАР Віталія Кличка" Артур Палатний на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні, в умовах загрози російського наступу, як ніколи важливі єдність та спільні зусилля, щоб захистити і зберегти нашу державу. Зараз потрібно посилювати територіальну оборону, а не послаблювати місцеву владу. Але замість того, щоб посилювати тероборону та піклуватися про захист людей, керівництво держави продовжує цілеспрямовану кампанію щодо придушення місцевого самоврядування та будови жорсткої вертикалі влади", – заявив він.

Палатний зазначив, що не припиняються обшуки у Чернігові та політичний тиск на мера Владислава Атрошенка перед виборами у 206-му окрузі.

Триває тиск на київську владу з використанням силових органів у надуманих справах.

"31 січня заступнику голови КМДА Петру Пантелєєву вручено підозру нібито за бездіяльність у справі по заводу "Радикал", хоча Антимонопольний комітет заборонив витрачати кошти столичного бюджету на це приватне підприємство. Нехтуючи Конституцією та законами, Кабмін почав звільняти голів районних адміністрацій. столиці", – наводить приклади Палатної.

Керівник виконкому УДАР закликав об'єднати зусилля проти зовнішнього ворога, а не воювати з політичними опонентами та місцевою владою.

"Офіс Президента та Кабінет міністрів мають припинити цілеспрямовану кампанію з придушення місцевого самоврядування та тиску на політичних опонентів. Влада не має права діяти за принципом: "Якщо ти не прислуга, значить ворог@. Ворог сьогодні у нас один і спільний. І він тільки й чекає, щоб скористатися ситуацією внутрішнього розбрату та розбирань. У сьогоднішніх умовах державна влада та місцеве самоврядування мають діяти спільно та злагоджено. Ми сильні, коли ми разом!”, – наголосив Артур Палатний.

Раніше Палатний закликав терміново вже з лютого збільшити фінансування оборонної галузі, зокрема, "розморозити" підвищення зарплат військовим.