Україна отримала протитанкову зброю від Великої Британії (ФОТО)

Військова допомога Україні
Зброю використовуватимуть виключно для захисту. Фото: прес-служба Міоборони

Британія передала Україні протитанкові засоби для захисту від потенційного вторгнення Росії. Збройні сили отримали зброю 18 січня, повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

У відомстві зазначають, що ЗСУ використовуватимуть кошти виключно з оборонною метою.

"Ця допомога буде використана для захисту наших військ, для захисту критичної інфраструктури, і для захисту мирного населення від будь-яких проявів, будь-яких дій, які зможуть призвести до ескалації", - наголосив заступник міністра оборони з європейської інтеграції Анатолій Петренко.

Міністр оборони Великобританії Бен Уоллес раніше повідомляв, що британські військовослужбовці персонально проведуть коротке навчання із застосування цих комплексів.

Раніше в Естонії заявили, що планують передати Україні ракети та гаубиці. Але перш ніж остаточно ухвалити рішення, Міноборони має отримати дозвіл від США, Фінляндії та Німеччини. Справа в тому, що в цих країнах або виготовили зброю, або володіли нею.

Натомість інші європейські союзники побоюються постачати в Україну озброєння. Зокрема, Німеччина перешкоджає закупівлі Україною зброї через Агентство НАТО з підтримки та постачання.