DCH розробила всеукраїнський проект розбирання завалів зруйнованих будівель

DCH розробила всеукраїнський проект розбирання завалів зруйнованих будівель

Команда DCH спільно із закордонними колегами розробила всеукраїнський проект розчищення завалів зруйнованих будівель, їх переробки та подальшого відновлення. Про це повідомляється на офіційному сайті.  

Як йдеться у документі, лише у Харкові зруйновано 25% житлового фонду – понад 500 будинків, майже 2 млн. кв. м.   І цю проблему потрібно вже починати вирішувати.

Для першого і найбільш складного етапу проекту в DCH планують залучити італійську компанію DESPE SpA, яка має 40-річний досвід зносу будь-якого виду конструкцій, у тому числі в щільних міських забудовах, а також має передові технології та обладнання та номінувалася на престижну світову премію World Demolition Нагороди.

Попередньо необхідний обсяг фінансування у DCH оцінюють у EUR200 млн. На сайті групи повідомляється: "У реалізації проекту DCH підтримають також міжнародні фінансові партнери. З урахуванням нашого досвіду інфраструктурного будівництва та потенціалу наших партнерів ми впевнені в успіху нашої ініціативи".  

Група DCH відома зокрема програмою підготовки Харкова до Євро-2012 ($300 млн.), участю в приватно-державному проекті будівництва нового аеропорту в Дніпрі, роботами зі створення багатофункціонального бізнес-парку високих технологій "Екополіс ХТЗ".