У Львові суд ухвалив рішення знести незаконну багатоповерхівку, де вже розпродали всі квартири

У Львові суд ухвалив рішення знести незаконну багатоповерхівку, де вже розпродали всі квартири
Новобудова розташована на вулиці Варшавській, 22 у Львові. Фото: ЛУН

Касаційний адміністративний суд Верховного суду дозволив знести 6-поверховий будинок у Львові, який збудували незаконно. При цьому квартири в багатоповерхівці вже розпродали і власники встигли оформити право власності, повідомляє видання Zaxid.net.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Як з'ясувалося, забудовник — компанія "Наше ідеальне місто" — орендувала у місцевої влади земельну ділянку, на якій був розташований старий будинок. На цьому місці забудовник побудував новобудову, не отримавши при цьому необхідних дозволів.

Під час будівництва Департамент державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) двічі штрафував компанію: перший раз на 652 тисячі гривень, другий — на 92 тисячі гривень.

Крім того, ДАБК звернувся до суду з вимогою знести незаконну новобудову, вигравши справу у 2019 році. Компанії вдалося оскаржити рішення суду, але ДАБК подав повторний позов. В результаті суд знову ухвалив знести незаконний багатоповерховий будинок, збудований компанією "Наше ідеальне місто".

За даними сайту пошуку квартир "ЛУН", в даний час процес введення цього будинку в експлуатацію заморожений.

У будинку є 16 квартир, кожну з яких хотіли продати за ціною 20 тисяч гривень за квадратний метр. На деякі із квартири власники вже встигли оформити право власності.