Чекаємо на перемоги: Зеленський побажав удачі українським спортсменам на зимових Олімпійських іграх у Пекіні

Чекаємо на перемоги: Зеленський побажав удачі українським спортсменам на зимових Олімпійських іграх у Пекіні

Президент України Володимир Зеленський побажав успіху українським спортсменам, які 23 січня вирушають на зимові Олімпійські ігри 2022 року у Пекіні.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Привітання Зеленського оприлюднено на сайті глави держави.

"Дорогі олімпійці! Вітаю вас зі стартом зимових Олімпійських ігор – змагань, які поєднують людей навколо цінностей дружби, поваги, толерантності", - йдеться у привітанні Зеленського.

Президент зазначив, що Україна пишається високими здобутками та олімпійськими нагородами, за які на зимових Олімпіадах у різні роки незалежності боролися українські спортсмени.

"По шляху до зимової пекінської Олімпіади кожен з вас уже пройшов нелегкі випробування у спортивній боротьбі. Має новий шанс, що вимагатиме максимальних зусиль для найвищого результату. Мільйони українців чекають на ваші яскраві виступи та перемоги. Ми будемо гаряче вболівати за вас, радіти успіхам у змаганнях", - підсумував Зеленський.

Також президент опублікував відео із побажаннями в Інстаграмі.

"На правах "родича" хочу вам побажати - не хворійте, добре харчуйтеся, носіть шапку і обов'язково перемагайте, і хоча б іноді дзвоніть своїм батькам. Вас проводить холодна зима, але дуже тепла Україна", - сказав Зеленський.

Зимові Олімпійські ігри у Пекіні відбуватимуться з 4 по 20 лютого. На них буде розіграно 109 комплектів медалей з 15 дисциплін у 7 видах спорту.

На Олімпіаді в Китаї Україну представлять 45 спортсменів, які виступатимуть у 12 дисциплінах.

До складу збірної України увійшли чотири олімпійські чемпіони — біатлоністки Олена Білосюк, Юлія Джима та Валентина Семеренко, а також фрістайліст Олександр Абраменко.