На 5 квітня погодили 7 гуманітарних коридорів: Верещук назвала маршрути

На 5 квітня погодили 7 гуманітарних коридорів: Верещук назвала маршрути

У вівторок, 5 квітня, погоджено сім гуманітарних коридорів для евакуації мирних жителів із зон бойових дій. Про це повідомила міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Окупанти продовжують блокувати проїзд до Маріуполя для автобусів, але мирні жителі можуть виїхати з міста своїм транспортом. "Зелений коридор" із Маріуполя у Запоріжжі погоджений.

"Окупанти заблокували представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста в місті Мангуш. Після переговорів уночі їх звільнили та відправили у бік Запоріжжя", — додала Верещук.

Громадяни зможуть дістатися 5 квітня із Бердянська до Запоріжжя на власному транспорті. При цьому з міста Мангуш до Бердянська їдуть 7 автобусів. Вони забиратимуть у місті людей для евакуації у Запоріжжя.

"Окрім цього, на в'їзді до Василівки зараз чекають проїзд 15 автобусів для евакуації людей з Бердянська. Після проїзду цієї колони автобусів із міста Запоріжжя планується відправка додаткових автобусів за маршрутом до Бердянська",  наголосила міністр.

Для евакуації людей із Томака у Запоріжжя до 10:00 планується відправлення автобусів.

Автобусами людей також вивозитимуть за такими маршрутами:

  • з міста Сєвєродонецьк до Бахмута (місце збору: проспект Хіміків, 28);
  • з міста Лисичанськ до Бахмута (місце збору: РТІ, 40 років Перемоги, вул. Сосюри, 324);
  • з міста Попасна до Бахмута (місце збору: вул. Першотравнева, 42);
  • із селища Гірське до міста Бахмут (місце збору: вул. Гагаріна, 13).