"Шкарлет, геть!": студенти Києво-Могилянської академії влаштували мітинг (ФОТО/ВІДЕО)

"Шкарлет, геть!": студенти Києво-Могилянської академії влаштували мітинг (ФОТО/ВІДЕО)
На мітинг прийшло близько 100 студентів. Фото: Апостроф TV

Студенти Києво-Могилянської академії 4 лютого вийшли на мітинг із вимогою відправити у відставку міністра освіти та науки Сергія Шкарлета. Протестувальники вважають, що чиновник міг втручатися у виборчий процес в університеті.

Як повідомляє видання "Сегодня", мітинг розпочався близько 9-ї ранку біля будівлі Кабінету міністрів. На нього прийшли близько 100 студентів із плакатами та вигукують "Шкарлет, геть!".

Один із лідерів мітингу заявив, що протестувальники не підуть, адже тоді їхні вимоги не виконають.

Протестувальники вимагають відставки Шкарлета. Фото: PavlovskyNews

Нині мітинг відбувається спокійно. Протестувальники вигукують свої гасла та постійно пояснюють вимоги та позицію.

Студенти не мають наміру закінчувати мітинг, поки не виконають їхні вимоги. Фото: LB.ua

Спочатку мітинг запланували через рішення Міносвіти оголосити про повторний конкурс для кандидатів у президенти НаУКМА, але наразі це повідомлення видалили.

Попередні вибори зірвалися через те, що під час другого туру виборів керівника Києво-Могилянської академії вкрали урну з бюлетенями. Найнезвичайніше в цьому було те, що грабіжники спокійно зайшли до приміщення голосування і без проблем забрали урну: їм ніхто не завадив, усі спостерігачі спокійно дивилися, як крадуть урну.

Проте незабаром Міносвіти видалило повідомлення про перевибори, а уряд зібрався на позачергове засідання щодо цього питання.

У результаті, як повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, МОН увечері, 3 лютого, відмінило наказ про повторний конкурс на посаду президента НУ "Києво-Могилянська академія".

Пізніше Шкарлет підтвердив, що МОН вирішило не втручатися у вибори у Києво-Могилянській академії.

"Упевнений, що викладачі разом зі студентами продемонструють згуртованість, не допустять кризи освітнього процесу та інших ризиків для подальшого розвитку одного із провідних ЗВО України", — додав голова МОН.