Власники російського букмекера 1xBET та Борис Баум потрапили на "Миротворець"

Власники російського букмекера 1xBET та Борис Баум потрапили на "Миротворець"

Троє росіян (кінцеві бенефіціари російського 1XBet), які зараз проживають на Кіпрі, і Борис Баум, який в умовах війни допоміг їм отримати ліцензію на діяльність в Україні, потрапили на "Миротворець". Раніше вони стали фігурантами скандалу із видачею 1XBet ліцензії в Україні.

Про це повідомляє телеканал "Прямий".

Зазначається, що кінцеві власники букмекерської корпорації з російським корінням 1XBet Роман Семіохін, Сергій Каршков та Дмитро Казорін, а також Борис Баум з української Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ), потрапили до Реєстру сайту "Миротворець".

Бенефіціарів 1XBet звинуватили у фінансуванні російської військової агресії та тероризму, а Баума – у свідомій участі у дестабілізації фінансово-економічної ситуації в Україні. Крім того, всіх чотирьох звинуватили в відмиванні злочинних грошей.

Згідно з розслідуванням волонтерської ініціативи InformNapalm, 1XBet, незважаючи на своє походження, легалізувалася в Україні, у розпал російсько-української війни вже після 24 лютого.

InformNapalm звинуватив у лобіюванні 1XBet Бориса Баума, – першого заступника голови консультаційно-експертної ради Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ), якого розслідувачі називають сірим кардиналом азартних ігор в Україні.

Розслідувачі також встановили зв'язок Баума з великим російським політиком та бізнесменом – заступником голови Держдуми РФ та спецпредставником Володимира Путіна Олександром Бабаковим.