Хакери атакували сайти міністерств України та залишили "послання"

Хакерська атака на урядові сайти
Хакери залишили антиукраїнське повідомлення на сайті Мінагрополітики. Фото: Depositphotos

Вранці 14 січня хакери атакували низку сайтів українських міністерств. Станом на 8:30 ранку не працюють веб-сторінки Міносвіти, МЗС, ДСНС, Кабміну. Крім того, недоступний сайт "Дії" та інших держорганів.

Про це у Twitter повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

Хакери після спроби злому залишили "послання" українцям. Більшість урядових порталів є недоступними, але на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства залишився текст цього листа.

"Звернення" хакерів. Фото: скрін сайту Мінагрополітики

За словами Ніколенка, фахівці вже працюють над відновленням роботи ІТ-систем. Цим займається СБУ та кіберполіція.

"Внаслідок масової хакерської атаки веб-сайти МЗС та низки інших державних органів тимчасово не працюють. Вибачте за можливі незручності", - написав речник МЗС.

Уряд просить громадян користуватися офіційними сторінками міністерств у соцмережах та месенджерах, доки тривають роботи з усунення несправності.

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України повідомила, що контент сайтів хакери не змогли змінити і витоку персональних даних не відбулося.

Нагадаємо, раніше американські ЗМІ прогнозували , що Росія може застосувати кібератаку на електромережі, банківську систему та інші критично важливі компоненти економіки та інфраструктуру України.

Фото: Depositphotos