Житло у лізинг для поліцейських: Кабмін вніс зміни до механізму отримання

Житло у лізинг для поліцейських: Кабмін вніс зміни до механізму отримання
Поліцейські зможуть швидше брати житло у лізинг. Фото: Parklane

Поліцейським та співробітникам рядового та начальницького складу служби цивільного захисту стане простіше отримати житло на умовах фінансового лізингу. Тепер у цій програмі бере участь не лише Державна іпотечна установа, а й приватне АТ "Українська фінансова житлова компанія".

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Кабінет міністрів уже вніс низку змін до постанови № 1201, яка регулює забезпечення поліцейських та осіб рядового та начальницького складу служби цивільного захисту житлом у лізинг.

Раніше надавати послуги фінансового лізингу та передавати одержувачам житло могло лише ДІУ, що робило процес тривалішим. Тепер до програми приєдналося УкрФінЖитло.

"Механізми соціального захисту працівників системи МВС, зокрема, можливість придбання житла у лізинг поліцейськими та працівниками служби цивільного захисту мають працювати ефективно з урахуванням усіх законодавчих змін", – додав глава МВС.

Нагадаємо, згідно з програмою видачі житла до пільгового лізингу поліцейським, частина ціни нерухомості відшкодовується залежно від стажу служби одержувача.

Згідно з відповідною ухвалою уряду, поліцейські отримують щомісяця від 5 до 30% від суми, яку компенсує держава.