IBM продає активи у сфері охорони здоров'я Watson Health: ЗМІ повідомляють про ціну $1 млрд

офіс ibm
Штаб-квартира IBM Фото: із ресурсу biographe.ru

Американська компанія IBM уклала угоду про продаж інвесткомпанії Francisco Partners активів у сфері аналітики даних у охороні здоров'я підрозділу Watson Health. Про це повідомляє Fierce Healthcare.

Тепер угода вимагає схвалення регуляторів і, як очікується, буде закрито у другому кварталі 2022 року. Компанії не розкрили фінансових умов, але раніше стверджувалося, що IBM досягає ціни в районі 1 мільярда доларів.

"Угода з Francisco Partners є очевидним наступним кроком IBM, яка все більше фокусується на платформі гібридних хмарних сервісів та стратегії у сфері штучного інтелекту (ІІ)", - заявив старший віце-президент IBM Software Том Росамілія.

Відповідно до умов угоди, нинішня команда менеджерів продовжить виконувати аналогічні функції після угоди з Francisco Partners.

Керівники напряму аналітики даних у охороні здоров'я Watson Health збережуть свої посади.

IBM запустила Watson Health у квітні 2015 року, щоб запропонувати хмарний доступ до суперкомп'ютера Watson для аналізу медичних даних.

Колишній генеральний директор IBM Джіні Рометті називав Watson Health "пострілом на Місяць", який мав забезпечити "медичне обслуговування світового рівня у всіх куточках світу".

Незважаючи на значний бюджет та маркетингову міць великої технологічної компанії, Watson Health не виправдала очікувань,

В інтерв'ю 2020 року нинішній генеральний директор IBM Арвінд Крішна визнав, що компанія надто оптимістично оцінювала потенціал Watson у сфері охорони здоров'я,

Продаж відбувається також у зв'язку з тим, що конкурент IBM, Oracle робить великі кроки в галузі охорони здоров'я, уклавши угоду на 28,3 мільярда доларів, щоб придбати компанію Cerner, що займається електронними медичними картами.

Тим часом IBM досягає значних успіхів у розробці роботів. У 2021 році компанія презентувала нову технологію виробництва чіпів. У цій сфері з нею конкурує Google, який запроваджує штучний інтелект для розробки чипів нового покоління.