Samsung почне використовувати рибальські сітки для виробництва смартфонів

Компанія Samsung Electronics планує почати відловлювати в океані викинуті рибальські сітки. Надалі їх перероблятимуть і використовуватимуть для виробництва смартфонів серії Galaxy. Про це повідомила прес-служба компанії.

"Зараз і надалі Samsung використовуватиме перероблений пластик, виловлений в океані, у всій своїй лінійці продуктів. Почнемо з наших нових пристроїв Galaxy, які будуть представлені 9 лютого на виставці Unpacked", — розповіли в компанії.

Уточнюємо, що матеріал, виготовлений із перероблених рибальських сіток, вперше використають у Galaxy S22.

Загалом один із найбільших у світі виробників смартфонів рухається у бік повної відмови від одноразового пластику та розширення використання інших екологічно безпечних матеріалів, таких як перероблені відходи, у тому числі пластик та папір.

За даними Samsung, щороку 640 тісяч тонн рибальських сіток потрапляє в океан, що створює загрозу морському середовищу і зрештою вони потрапляють у їжу та воду людей.

"Збір та перепрофілювання цих сіток є життєво важливими першими кроками у підтримці чистоти наших океанів, а також у збереженні планети та нашого майбутнього", — сказано в заяві компанії.

Нагадаємо, у серпні 2021 року компанія оголосила про старт нового бачення сталого бізнесу під назвою Galaxy for the Planet.

Ціль цієї стратегії включає використання перероблених матеріалів у всіх нових мобільних продуктах, відмову від пластику в упаковці та мінімізацію відходів, отриманих у процесі виробництва до 2025 року.