США тестують роботів-собак для патрулювання своїх кордонів

США тестують роботів-собак для патрулювання своїх кордонів

Прикордонні сили Сполучених Штатів можуть "взяти на службу" собак-роботів. Вони вже проходять випробування, зокрема беруть участь у патрулюванні кордонів. Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішньої безпеки США (DHS).

Наразі роботів-собак тестують на південному кордоні США, де країна межує з Мексикою.

"Південна межа може бути несприятливим місцем для людини, саме тому робот може показати себе там досить добре. Ця ініціатива під керівництвом S&T зосереджена на автоматизованих транспортних засобах для спостереження на землі, ми називаємо це AGSV. По суті, програма AGSV присвячена роботам-собакам", — розповів керівник програми відділу досліджень та розробок DHS Бренда Лонг.

Роботів-собак для американської армії створила компанія Ghost Robotics. Робот може пересуватися автономно або керуватися вручну і може бути оснащений рядом корисних функцій, включаючи тепловізійні камери та системи нічного бачення.

У DHS додали, що через особливі потреби південного кордону США впровадження чотириногих механічних підкріплень є розумним використанням ресурсів.

"Як і скрізь, там є стандартна злочинна поведінка, але вздовж кордону прикордонники також можуть мати справу з работоргівлею, контрабандою наркотиків, вогнепальної зброї або навіть потенційно зброї масового знищення", — пояснив агент Бретт Беккер з Інноваційна група CBP (INVNT).