Дороги, літаки та локомотиви: Україна та Франція обговорюють спільне "Велике будівництво"

Дороги, літаки та локомотиви: Україна та Франція обговорюють спільне "Велике будівництво"

Делегація уряду України та Офісу президента, що знаходиться у Франції, обговорює з представниками французького уряду широке коло питань перспективної співпраці, серед яких, у тому числі, багато пов'язані з реалізацією програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це у Facebook повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

"На зустрічі з міністром економіки, фінансів та реконструкції Франції Бруно Ле Мером порушували питання залучення французьких інвестицій та реалізації спільних проєктів, які забезпечать кращу інтеграцію України до європейської транспортної мережі, логістики та економіки в цілому", — написав Кубраков і уточнив, що українську сторону цікавить участь Франції в оновленні парку вантажних електричних локомотивів для "Укрзалізниці", у проєктах концесії доріг, а також у формуванні флоту для національного авіаперевізника — авіакомпанії UNA .

При цьому йдеться не просто про закупівлю товарів, а й про спільне виробництво з високою локалізацією в Україні.

Перша віцепрем'єрка, міністерка економіки Юлія Свириденко, яка також бере участь у переговорах з французькою стороною, додала, що окрім уже названих напрямів співпраці розглядаються також розвиток перспективних спільних проектів в ядерній енергетиці між українським "Енергоатомом" та EDF, можливість проведення Всесвітньої виставки EXPO-2030 в Україні та переобладнання пасажирських літаків Airbus у вантажні на базі ДП "Антонов".

Окремим пунктом переговорів стало постачання в Україну 130 локомотивів виробництва компанії Alstom у рамках уже підписаної міжурядової угоди.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що для розвитку внутрішнього та міжнародного авіасполучення в Україні в рамках президентського "Великого будівництва" планується будівництво кількох нових аеропортів — біля Маріуполя, Краматорська та Мукачево.