Рада проголосувала за електронні квитки у міському громадському транспорті

автобус
Автобсус. Фото: "Я и закон"

Верховна Рада ухвалила у першому читанні за основу урядовий законопроєкт, який передбачає запровадження електронних квитків в автомобільному та міському електротранспорті. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

"Прийняття законопроєкту дозволить забезпечити реалізацію однієї з ключових реформ транспортної галузі – запровадження електронного квитка", — заявив він.

Проєкт розроблений, щоб електронний квиток можна було використовувати як правову підставу для укладання договору перевезення пасажира та багажу.

За ідеї авторів, документ також має створити умови функціонування автоматизованої системи оплати вартості проїзду в міському пасажирському транспорті.

Електронні квитки вже зарекомендували себе зручним засобом для проїзду різних видів транспорту. При цьому "Укрзалізниця" нещодавно запустила послугу обміну електронного квитка на паперовий. Пасажири можуть користуватися нею в касі. Послуга коштуватиме 12 грн.

А у Києві у лютому 2022 року у тестовому режимі запустять систему оплати проїзду у громадському наземному транспорті банківською картою. У КМДА працюють над тим, щоб незабаром кияни та гості столиці змогли оплачувати проїзд у такий спосіб на всіх маршрутах. Причому після опалювального сезону тарифи на проїзд у громадському транспорті столиці можуть значно збільшити.

Департамент транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації повідомив, що економічно обґрунтований тариф на проїзд у столичному метрополітені становить 22 гривні за одну поїздку.