У Києві з 21 травня різко подорожчає проїзд у маршрутках

У Києві з 21 травня різко подорожчає проїзд у маршрутках

У Києві із суботи, 21 травня, різко підвищується вартість проїзду майже у всіх маршрутках: з 6-10 до 15 гривень за поїздку. Перевізники пояснюють подорожчання збільшеною вартістю пального та його відсутністю

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це розповів голова Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігор Мойсеєнко.

"Проїзд подорожчає майже у всіх приватних маршрутках Києва. Вартість проїзду становитиме 15 гривень у 90% приватних маршруток. Буквально на 7-8 коротких маршрутах вартість проїзду буде 12 гривень", - зазначив Мойсеєнко.

За його словами, більшість перевізників працюють собі на збиток, а подорожчання – це вимушений крок.

Подорожчання перевізники пов'язують із високою вартістю палива та відсутністю його на АЗС, зростанням цін на запчастини, зменшенням пасажиропотоку.

Так цінники по 10 гривень зникнуть майже у всіх міських маршрутах. Лише на коротких маршрутках (де раніше вартість була 6-8 грн) може бути встановлена вартість 12 гривень за поїздку.

Водночас на маршрутах "Київпастрансу" вартість проїзду поки що не змінюється – 10 гривень. У комунальних маршрутках продовжують возити пасажирів за старими цінами. Місто виділяє дотації на комунальних перевізників, але скільки в них вдасться тримати старий тариф, поки що невідомо.

Зазначимо, Київська міська рада відновила у столиці оплату за проїзд у громадському транспорті з 16 травня.