Названо топ-5 країн, громадяни яких витрачають в Україні найбільше грошей

Туризм в Україні
У середньому громадяни ОАЕ витрачають під час подорожі Україною 2220 доларів. Фото: Depositphotos

У 2021 році найбільше грошей витратили в Україні туристи з Об'єднаних Арабських Еміратів, Саудівської Аравії, Оману, Канади та США. Про це повідомив голова Державного агентства розвитку туризму України Мар'яна Олеськів.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

За її словами, найбільші суми за час подорожі Україною залишали громадяни Об'єднаних Арабських Еміратів. У середньому вони витрачають 2220 доларів на особу.

Туристи з Саудівської Аравії та Оману виділяють на подорож для однієї людини близько 1500 доларів. Це менше, ніж витрачають громадяни ОАЕ, але більше, ніж зазвичай залишають туристи, з інших, звичних для України, країн, зазначила Олеськів.

У середньому громадяни Канади витрачають під час подорожі Україною 1250 доларів на людину, США - 1125 доларів.

"У середньому туристи перебували в Україні від 7 до 10 днів, витрачаючи 929 доларів США", - підсумувала глава Держтуризму.

Вона додала, що за перші дев'ять місяців 2021 року Україну відвідало понад 3 мільйони іноземців, що перевищило аналогічний показник 2020 року на 12,6%. Річний показник підрахують пізніше.

Раніше Олеськів повідомляла, що відомство спільно з громадськими спілками організувало промотури для саудівських туроператорів, які і промотували нашу країну з такої позиції, яка зацікавила б безпосередньо їх співгромадян.

Громадяни з інших країн також можуть почати частіше їздити в Україну. Після того, як популярне британське видання The Independent включило Одесу до списку найкращих міст для подорожей у 2022 році, з 27 березня Wizz Air запустить прямі рейси з Лондона до Одеси.

Таким чином, цілком ймовірно, що цього літа ми побачимо багато британців на чорноморському курорті.

Перевагами Одеси туристичні експерти назвали чудову архітектуру XIX століття, багату історичну спадщину, розташування на березі моря, пляж Аркадію, зручне та найдешевше в Європі транспортне сполучення аеропорту з центром міста та можливість подорожувати в Україну без віз. Також британці вважають вигідними ціни на проживання в одеських готелях.

Фото: Depositphotos