РФ завдала удару по центру Дніпра, є загиблі, пошкоджена інфраструктура "Укрзалізниці" (ФОТО)

РФ завдала удару по центру Дніпра, є загиблі, пошкоджена інфраструктура "Укрзалізниці" (ФОТО)
Фото: пресслужба Дніпропетровської ОВА

У ніч на 19 квітня російські терористи здійснили масовану ракетну атаку на Дніпропетровську область. У Дніпрі горіла п'ятиповерхівка, вона частково зруйнована. Через російську агресію загинули восьмеро осіб, серед них двоє дітей.

Про це повідомив очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Обстріли Дніпропетровщини

Він розповів про перші відомі наслідки масованої атаки, якої Дніпропетровщина зазнала цієї ночі.

"У Дніпрі горить п'ятиповерхівка. Вона частково зруйнована. Під завалами можуть бути люди. На зараз, попередньо, шестеро постраждалих", - зауважив Лисак.

Мер Дніпра Борис Філатов повідомив, що наразі вже відомо про 9 постраждалих. 

"Самісінький центр міста!!! Цивільні люди.Постраждалих вже девʼять.На жаль, ми воюємо з виродками, що не мають жодних рис людяності", - зауважив Філатов.

Очільник ОВА також поінформував, що на Криворіжжі пошкоджений  інфраструктурний об'єкт. Є руйнування й на Синельниківщині. Там загинула жінка.

Пізніше Лисак повідомив, що частину ворожих цілей збили Сили ППО. Зокрема, тільки за ранок, попередньо, 9 ракет. І ще 2 – вночі. На жаль, є й влучання.

У Павлограді пошкоджене одне з підприємств.

У Синельниковому є загиблі та постраждалі. Серед поранених діти. На жаль, одна восьмирічна дитина померла в лікарні. Частково зруйновано 4 приватні будинки, ще 8 – пошкоджені. 

За словами Лисака, у Дніпрі, окрім житлового будинку, пошкоджені два інфраструктурні об’єкти. Загалом у місті на зараз, попередньо, 2 загиблих та 15 поранених.

Число постраждалих внаслідок ракетної атаки по області постійно збільшується.

Унаслідок масованої атаки РФ на Дніпропетровську область загинули восьмеро осіб, серед них двоє дітей.

Під ударом опинилися об'єкти "Укрзалізниці"

Під час ракетної атаки на Дніпропетровщину 19 квітня окупанти цілили по об'єктах "Укрзалізниці". Внаслідок цього є поранені серед працівників, а частина поїздів затримується.

Про це повідомили в "Укрзалізниці".

Там розповіли, що ворог здійснив цілеспрямований масований обстріл цивільних інфраструктурних об’єктів залізниці в Дніпрі та області. Пораненим працівникам надають медичну допомогу, а на пошкоджених об’єктах працюють рятувальники. Інформацію про загиблих уточнюють. 

Внаслідок атаки робота вокзалу у Дніпрі тимчасово зупинена. Поїзди далекого сполучення та приміські наразі не курсують до станції в обласному центрі, а тимчасово кінцевими зупинками є Нижньодніпровськ та Горяїнове. Окрім цього, є затримки поїздів на прибуття до Дніпра:

  • №38 Київ — Запоріжжя;
  • №80 Львів — Дніпро;
  • №120 Київ — Запоріжжя.

Висадка пасажирів зазначених поїздів відбуватиметься на станції Горяїнове.

Станом на 09.30 вокзал Дніпра після ранкової ракетної атаки по місту відновив роботу, повідомила "Укрзалізниця".

"Вокзал Дніпра вже відновив роботу: пасажири поїзда №40 Запоріжжя - Солотвино, який зараз очікує дозволу на подачу на вокзал, зможуть сісти в поїзд на станції Дніпро", - йдеться в повідомленні.

УЗ продовжує оцінювати наслідки ранкової ворожої атаки на залізничну інфраструктуру в місті та області. Наслідки оперативно усувають.

Станом на ранок п'ятниці суттєво (затримка до півгодини) затримуються поїзди №38 Київ - Запоріжжя; №733 Дніпро - Київ; №5/215 Чернівці - Запоріжжя.

Пасажирам, які не змогли потрапити на свій рейс через обстріл, буде надано місця в інших поїздах потрібного напрямку протягом доби. Посадка можлива за квитками на попередній рейс, зазначили в УЗ.

Зеленський відреагував на масовану атаку РФ

Президент України Володимир Зеленський відреагував на масовану російську атаку по мирних містах. 

"Кожна держава, яка надає системи ППО Україні, кожен лідер, який допомагає переконувати партнерів, що ППО зараз має бути не на складах, а в реальних містах і громадах, які зазнають ударів терористів, усі, хто підтримує наш захист, є рятівниками життя", - заявив президент.

Він наголосив, що Росія повинна відповідати за свій терор і кожна з ракет, кожен «шахед» мають збиватися: "Світ може це гарантувати, партнери мають необхідні спроможності. Це було доведено, зокрема, у небі Близького Сходу, і це має запрацювати у небі Європи".

Крім цього, Зеленський висловив співчуття рідним та близьким постраждалих внаслідок атак РФ.