НБУ курс:

USD

41,37

+0,02

EUR

46,04

+0,05

Готівковий курс:

USD

41,55

41,45

EUR

46,55

46,39

Аукціони "Земельного банку" стартують 1 жовтня: як взяти участь

Аукціони "Земельного банку" стартують 1 жовтня: як взяти участь
Ілюстрація: freepik

З 1 жовтня в Україні розпочнуться перші онлайн-аукціони в межах проекту "Земельний банк", що відкриють можливості для прозорої оренди державних земель.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє Фонд держмайна.

Зазначається, що проект спрямований на забезпечення рівних умов для всіх учасників ринку та розвиток сільського господарства.

На сьогодні вже оголошено 65 аукціонів, які охоплюють 9 областей України. Найбільша кількість земельних ділянок пропонується у Вінницькій, Запорізькій та Черкаській областях.

Фермери та аграрні компанії можуть обирати між різними ділянками загальною площею понад 4000 гектарів: від невеликих господарств на 2 гектари до масштабних ділянок у 262 гектари — учасники мають широкий вибір.

Стартова ціна оренди варіюється від 9 тисяч гривень до 1,14 мільйона гривень залежно від розміру ділянки. Переможцем торгів стане той, хто запропонує найвищу ціну в прозорому процесі онлайн-аукціону.

Повідомляється, що для ознайомлення з лотами та участі в торгах можна скористатися електронною торговою системою "Прозорро.Продажі" або зайти на вебсайт "Земельного банку" в розділ "Мапа". 

Які умови участі

Щоб взяти участь в аукціоні з оренди державної землі, потрібно виконати кілька кроків. Спочатку необхідно обрати лот, уважно ознайомившись з усією наданою інформацією про нього. Після цього слід зареєструватися на одному з підключених до системи майданчиків.

Наступним кроком є подання заяви на участь в аукціоні через електронний кабінет. Важливо не забути сплатити реєстраційний та гарантійний збори, які є обов'язковими для участі.

Під час самого аукціону учасник має можливість запропонувати свою ставку, намагаючись зробити її переможною. Після завершення торгів потрібно пройти кваліфікацію.

Якщо ви стали переможцем, останніми етапами будуть укладення договору за результатами аукціону та сплата суборендної плати за перший рік. Виконання всіх цих кроків дозволить вам успішно взяти участь в аукціоні з оренди державної землі та, за сприятливих умов, отримати право на її використання.

На мапі можна переглянути деталі про кожну ділянку, її розташування, площу, стартову ціну та інші характеристики.

Нагадаємо, Фонд державного майна України презентував проєкт "Земельний банк" 17 вересня. Захід організовано спільно з проєктом USAID/UKaid "Діяльність у рамках реформи державних підприємств України" (SOERA).